VSN Wiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
07-04-2021

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: niet encyclopedisch genoeg

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

VSN Wiki is een wiki die medio maart 2021 in het leven geroepen werd op voorstel van de partij Vrij en Sociaal Nederland.
De wiki wil autonoom zijn en een volledig zelfstandig platform gaan faciliteren voor overleg tussen overheid en burger. Een denktank initiëren waar door iedereen aan bij te dragen valt met The Wisdom of Crowds en het Sociocratisch Model in het achterhoofd. Het wil inspelen op de anno 2020 almaar vaker gehoorde vraag[1] om een burgerberaad en daarvoor goed onderbouwde informatieve artikelen gaan bieden.[2] (Een verzameling van gedegen werk uit de diverse media op z'n breedst en wetenswaardige tot nieuwsgierigheid oproepende artikelen, gegevens, feiten en bronnen om tot weloverwogen en breed gedragen besluiten te kunnen (gaan) komen, zoals op de site te lezen valt).

Bestaansrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Als reden voor het opzetten van deze wiki wordt onder andere aangevoerd dat de Wikipedia door de jaren heen te weinig ruimte heeft weten te bieden aan zoveel mogelijk deelnemers. En dat dan met oog op een bij tijd en wijlen wel erg strikt beleid in technische zin. Of de site bestaansrecht heeft zal nog moet blijken, want tenslotte nog maar net 'in de lucht'. Er zijn artikelen en vermeldingen op te vinden die op de Nederlandse Wikipedia niet voorkomen.

Opstartproblemen[bewerken | brontekst bewerken]

De wiki startte op 25 maart 2021 op 2 internetadressen maar liep er bij vsnwiki.nl tegenaan dat deze niet werd weergegeven door op chromium en/of webkit (Safari) gebaseerde browsers vanwege een conflict met de nieuwste software van Mediawiki, (versie 1.35.1)[3]. Daarom werd uitgeweken naar nog een test-site op basis van de 1.34.4 versie van Mediawiki. (Beide sites kwamen ondertussen van begin af aan al wel voor in 'The Hall of Fame' van het onafhankelijke Internet.nl [4]).

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  • Test 1, (Op basis van Mediawiki versie 1.35.1, niet bereikbaar via op Chromium of Webkit gebaseerde browsers)
  • Test 2, (Op basis van Mediawiki 1.34.4)