VV Bergen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VV Bergen
Naam Voetbal Vereniging Bergen
Opgericht 21 december 2015
Plaats Bergen (Noord-Holland)
Complex Sportpark De Kiefthoek
Speeldag Zondag
Competitie Derde klasse (2020/21)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

VV Bergen is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit het Noord-Hollandse Bergen ontstaan op 21 december 2015 na een fusie tussen BSV Bergen en VV Berdos. Tot en met het einde van het seizoen 2015/16 bleven de clubs nog onder hun oude naam door voetballen. De club speelt op Sportpark De Kiefthoek, waar voorheen VV Berdos op gehuisvest was.

Er is reeds vele malen geprobeerd de fusie tussen VV Berdos en BSV Bergen tot stand te brengen. Bij eerdere pogingen waren onder andere de nog niet strikte noodzaak en de opborrelende sentimenten bij de oudere leden, de oorzaken van het afblazen van de fusie. De laatste jaren werd steeds duidelijker dat het in de toekomst steeds moeilijker zal worden om twee gezonde voetbalclubs in de kern Bergen te laten voortbestaan. Een toenemende vergrijzing en een afname van het aantal geboortes vormden belangrijke factoren om serieus met de fusieplannen aan de slag te gaan.

Na een haalbaarheidsonderzoek en intentieverklaringen van beide clubs, volgde een fusietraject met veel overleg en afstemming. Belangrijk hierbij was dat de leden van beide fusiepartners zichzelf konden terugvinden in de nieuwe club. Met name bij de leden van BSV Bergen waren nogal wat kanttekeningen bij hoe het nieuwe clubgebouw eruit moest komen te zien. Nadat alle plooien waren gladgestreken, gingen de ledenvergaderingen van zowel VV Berdos en BSV Bergen akkoord met de fusie.

Nadat de fusie officieel was geworden zijn diverse werkgroepen aan de hand van een werkdocument aan de slag gegaan met de realisatie en uitwerking van diverse zaken. Hierbij kwamen onder andere de accommodatie, de financiële zaken, de voetbaltechnische zaken en tal van operationele zaken aan de orde. Een stuurgroep zorgde hierbij voor afstemming en coördinatie. In samenwerking met onder andere de gemeente Bergen en de KNVB kon de nieuwe fusieclub aan het begin van het seizoen 2016/2017 van start gaan. De vereniging startte met zo'n 700 spelende leden verdeeld over diverse leeftijdsgroepen.

Het standaardelftal komt uit in de Derde klasse zondag van het district West I (2020/21).

Het tenue van de club bestaat uit een rood shirt met witte rand over de schouders naar de armen toe, een rode broek en rode kousen met 2 witte horizontale strepen.

Competitieresultaten 2016–2018 (zondag)[bewerken | brontekst bewerken]

9
4C
4
4B
-
3B
17 18 19

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie en/of niveau bekend van dat seizoen.
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 werd wegens de coronacrisis het amateurvoetbal afgebroken. Daardoor kennen deze staven geen eindklassering (middels -- weergegeven).
 • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.