Valère Vautmans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Valère Vautmans (Wellen, 3 september 1943 - Sint-Truiden, 17 maart 2007) was een Belgisch liberaal politicus.

Levensloop[bewerken]

Jarenlang was hij kabinetschef voor diverse ministers van liberalen huize.

In 1991 stapte hij in de politiek. Vanaf dat jaar tot 1995 zat hij voor de PVV in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. In de periode januari 1992-mei 1995 had hij als gevolg van het toen bestaande dubbelmandaat ook zitting in de Vlaamse Raad, de voorloper van het huidige Vlaams Parlement.

Vervolgens, van 1995 tot 1999, werd hij rechtstreeks verkozen senator voor de VLD. Daar zat hij de Commissie voor Buitenlandse Aangelegenheden voor.

In 1994 werd hij eveneens verkozen in de gemeenteraad van Sint-Truiden, waar hij eerste schepen werd. In 2000 trad hij af en werd hij benoemd tot administrateur-generaal van de Coördinatie Waterwegen Vlaanderen. Verder was hij regeringscommissaris bij VITO, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het vlak van energie, leefmilieu en materialen.

Hij was directeur-generaal van de Dienst voor de Scheepvaart, de voorloper van Nv De Scheepvaart. Ook werd hij benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Waterwegen en Zeekanaal, wat hij bleef tot aan zijn dood.

Valère Vautmans, die op 63-jarige leeftijd na een ziekte overleed, was een oom van Open Vld-politica Hilde Vautmans.

Externe link[bewerken]