Van In

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Van In is een educatieve uitgeverij in Vlaanderen en Wallonië die leermiddelen maakt voor alle leeftijdsgroepen, zowel in boekvorm als digitaal, zowel voor op school als voor thuis.

Toelichting[bewerken]

De uitgeverij is sinds 1833 actief in het ontwikkelen van schoolboeken en aanverwant leermateriaal voor het onderwijs. Het was jarenlang een familiebedrijf, tot senator Joseph Van In het in 1973 verkocht aan de Nederlandse uitgeefgroep VNU.

Momenteel is het bedrijf onderdeel van de Finse media- en uitgeversgroep Sanoma. Van In is een van de bedrijven binnen de divisie Sanoma Learning & Literature. De hoofdzetel van de uitgeverij is gelegen in Wommelgem. De uitgeverij is ook actief op de Waalse markt onder de naam Éditions Van In en heeft er een kantoor in Louvain-la-Neuve. Het magazijn bevindt zich in aan de hoofdzetel in Wommelgem. Er zijn meer dan 120 werknemers aan de slag in die twee vestigingen.

Enkele bekende recente titels zijn: Éventail-junior En action!, Tuin van heden, Tijd voor Taal, Reken Maar!, Rekensprong Plus, Ik lees met hup en aap, Handschrift D'haese (basisonderwijs Vlaanderen), Storia, BIO voor JOU, Branché, Arcades Réseau, Pienter en On Track (secundair onderwijs Vlaanderen) en Graffitis en Actimath (Wallonië). Ook de Boektoppers en Zomerbingel zijn producten van Uitgeverij VAN IN. Voor de leerlingen van het basisonderwijs ontwikkelde uitgeverij VAN IN het digitale leerplatform Bingel, waarop de leerlingen thuis en in de klas extra kunnen oefenen op leerstof. In het schooljaar 2015-2016 lanceerde VAN IN het eerste all-in-one digitale leerplatform voor het secundair onderwijs. Via diddit.be kunnen scholieren zowel thuis als op school oefeningen maken op een computer of tablet.

Externe link[bewerken]