Van In

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Uitgeverij VAN IN is een educatieve uitgeverij in Vlaanderen en Wallonië die leermiddelen maakt voor alle leeftijdsgroepen, zowel in boekvorm als digitaal, zowel voor op school als voor thuis.

Toelichting[bewerken | bron bewerken]

De uitgeverij is sinds 1833 actief in het ontwikkelen van leermiddelen voor het onderwijs. Het was jarenlang een familiebedrijf, gevestigd in Lier, tot senator Jozef Van In het in 1973 verkocht aan de Nederlandse uitgeefgroep VNU.

Momenteel is het bedrijf onderdeel van de Finse media- en uitgeversgroep Sanoma. Van In is een van de bedrijven binnen de divisie Sanoma Learning. In 2016 nam Van In de educatieve uitgeverij De Boeck over. De hoofdzetel van de uitgeverij is thans gelegen in Wommelgem. De uitgeverij is ook actief op de Waalse markt onder de naam Éditions Van In en heeft er een kantoor in Mont-saint-Guibert. Het magazijn bevindt zich aan de hoofdzetel in Wommelgem. Er zijn meer dan 180 werknemers aan de slag in die twee vestigingen.

Enkele bekende recente titels zijn: Éventail-junior En action!, Tuin van heden.nu, Tijd voor Taal accent, Reken Maar!, Rekensprong Plus, Ik lees met hup en aap, Op verkenning (basisonderwijs Vlaanderen), Netwerk Taalcentraal, Storia, BIO voor JOU, Branché, Geogenie, Pienter en On Track (secundair onderwijs Vlaanderen) en Graffitis, Tandem en Actimath (Wallonië). Ook de Boektoppers en Zomerbingel zijn producten van Uitgeverij VAN IN. Voor de leerlingen van het basisonderwijs ontwikkelde uitgeverij VAN IN het digitale leerplatform Bingel, waarop de leerlingen thuis en in de klas extra kunnen oefenen op leerstof. In het schooljaar 2015-2016 lanceerde VAN IN het eerste all-in-one digitale leerplatform voor het secundair onderwijs. Via diddit.be kunnen scholieren zowel thuis als op school oefeningen maken op een computer of tablet.

Externe link[bewerken | bron bewerken]