Van In

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Van In is een educatieve uitgeverij in Vlaanderen en Wallonië die leermiddelen maakt voor alle leeftijdsgroepen, zowel in boekvorm als digitaal, zowel voor op school als voor thuis.

Toelichting[bewerken]

De uitgeverij is sinds 1833 actief in het ontwikkelen van schoolboeken en aanverwant leermateriaal voor het onderwijs. Het was jarenlang een familiebedrijf, tot senator Joseph Van In het in 1973 verkocht aan de Nederlandse uitgeefgroep VNU.

Momenteel is het bedrijf onderdeel van de Finse media- en uitgeversgroep Sanoma. Van In is een van de bedrijven binnen de divisie Sanoma Learning & Literature. De hoofdzetel van de uitgeverij is gelegen in Wommelgem. De uitgeverij is ook actief op de Waalse markt onder de naam Éditions Van In en heeft er een kantoor in Louvain-la-Neuve. Het magazijn bevindt zich in aan de hoofdzetel in Wommelgem. Er zijn meer dan 120 werknemers aan de slag in die twee vestigingen.

Enkele bekende recente titels zijn: Éventail-junior Bien sûr, Éventail-junior En action!, Tuin van heden, Tijd voor Taal, Rekensprong Plus, Pluspunt, Handschrift D'haese (basisonderwijs Vlaanderen), Storia, BIO voor JOU, Branché, Arcades Réseau, Nieuw Netwerk Nederlands en Pienter (secundair onderwijs Vlaanderen) en Graffitis en Actimath (Wallonië). Ook de Boektoppers, Cd-romtoppers en Zomertoppers zijn producten van Uitgeverij Van In. Voor de leerlingen van het basisonderwijs ontwikkelde uitgeverij Van In het digitale leerplatform Bingel, waarop de leerlingen thuis en in de klas extra kunnen oefenen op leerstof.

Externe link[bewerken]