Van Leeuwen Buizen Groep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Van Leeuwen Buizen Groep
Pipes Blue Sky.jpg
Oprichting 1924
Hoofdkantoor Lindtsedijk 120
3336 LE Zwijndrecht
Werknemers 1130
Producten buizen/buiscomponenten/afsluiters
Omzet ca. € 630 miljoen (2018)
Website Van Leeuwen Buizen Groep
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Van Leeuwen Buizen Groep is een Nederlands familiebedrijf en voorraadhoudende industriële handelsonderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters.

Geschiedenis[bewerken]

Buizenopslag in de beginjaren van Van Leeuwen.

De Van Leeuwen Buizen Groep werd in 1924 door Piet van Leeuwen Jr. opgericht in Zwijndrecht. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf ook in het buitenland actief. In 1947 opende Van Leeuwen een vestiging in het Belgische Vilvoorde. Na 1950 volgden andere Europese locaties in Frankrijk, Engeland en Duitsland. In de zeventiger en tachtiger jaren sloeg het bedrijf zijn vleugels nog verder uit. De activiteiten van de buizenhandel breidden zich uit naar Noord-Amerika, Azië en Australië. Later volgde expansie in het Midden-Oosten, China en Centraal-Europa.

Door autonome groei en strategische overnames heeft de Van Leeuwen Buizen Groep zijn huidige omvang bereikt, met tientallen vestigingen verdeeld over vele landen op vijf continenten.

Buizenopslag tegenwoordig.

Bedrijfsactiviteiten[bewerken]

Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijde handelsonderneming in stalen buizen, componenten en afsluiters. Het bedrijf levert haar producten en diensten aan bedrijven uit diverse industriële sectoren, zoals agro, bouw en infrastructuur, chemie, energie, machinebouw, petrochemie, transportmiddelen, voedingsmiddelen, woning- en projectinrichting.

Internationaal[bewerken]

Op dit moment zijn er ca. 42 vestigingen in 22 landen op 5 continenten actief. Er werken in totaal wereldwijd circa 1130 mensen. Er wordt gewerkt vanuit verkoopkantoren, voorraadhoudende vestigingen, joint ventures en met behulp van agenten. Het merendeel van de voorraadhoudende vestigingen heeft voorraden uiteenlopend van koolstof- en gelegeerd staal tot roestvast staal.