Van Steeg tot 1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Van Steeg tot 1
Diskjockey Henk van Steeg
Producer(s) Zegert van der Linde,
wisselende invallers
Onder andere Marloes Braakhekke en Saskia Weerstand
Muziekgenre Popmuziek
Type programma Muziek
Uitzendingen
Tijdstip ma t/m do
22:00-01:00
Omroep EO
Zender NPO Radio 2
Periode 2013 - heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Van Steeg tot 1 is een Nederlands radioprogramma bij de EO op NPO Radio 2. Henk van Steeg is de presentator. Het programma wordt sinds 2 september 2013 uitgezonden van maandag tot en met donderdag, van 22.00 tot 01.00 uur. In het programma is plek voor muziek, verhalen van luisteraars en gasten uit het nieuws. In september 2015 wordt bekend dat het programma aan het eind van dat jaar gaat stoppen.[1] In december wordt bekend dat Henk een nieuw programma krijgt op de zondagavond en een van de presentatoren wordt van het nieuwe programma Thuis op 5 op NPO Radio 5.[2]

De laatste plaat[bewerken | brontekst bewerken]

De producer geeft een cryptische omschrijving van de titel en artiest van de laatste plaat die in de uitzending gedraaid wordt. Luisteraars moeten raden welke plaat dat is. Alleen de producer weet wat de laatste plaat is.

Een week met...[bewerken | brontekst bewerken]

In de laatste week van de maand is een themaweek. De presentator gaat een week lang zijn leven inrichten volgens een thema. Tot nu waren deze thema's coeliakie, vrijwilligerswerk, leven als muzikant en leven van het ruilen.