Van Tuyllpark (sportpark)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Van Tuyllpark is een groot sport- en evenementenpark in de Nederlandse gemeente Zoetermeer. Het sportpark is vernoemd naar de oud-burgemeester Hans Georg Inundat van Tuyll van Serooskerken. In het van Tuyllpark is onder andere het Dutch Water Dreams gevestigd.

Faciliteiten[bewerken]

Er zijn in het Van Tuyllpark onder anderen diverse voetbalvelden en tennisbanen, een atletiekbaan, hockeyvelden en honkbalvelden te vinden. Ook het subtropische binnen- en buitenzwembad (deels gesloten) Aquapark 't Keerpunt en de scouting John McCormick in clubhuis de Chute zijn hier gevestigd. In oktober 2006 kwam Dutch Water Dreams (DWD) gereed met een Olympische wildwaterbaan en het waveboardcentrum. De schaats- en evenementenhal SilverDome is aan de westzijde van het park te vinden met het parkeerterrein dat wordt gebruikt bij grote evenementen en de halfjaarlijkse kermis.

Ligging[bewerken]

Het van Tuyllpark ligt in het zuidoostelijk deel van het bestemmingsplan Kwadrant. In dit deel van het Kwadrant komen diverse grote vrijetijdsvoorzieningen. Naar verwachting wordt eind 2018 ook de halte van Tuyllpark aan het verlengde Oosterheemtracé geopend waardoor het sportpark beter te bereiken zal zijn.