Variable Valve Timing and Lift Electronic Control

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vtec.svg

VTEC (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control) is een door Honda ontwikkeld systeem waarvan wordt gezegd dat het de volumetrische efficiëntie van een viertakt interne verbrandingsmotor verbetert, wat resulteert in hogere prestaties bij een hoog toerental en een lager brandstofverbruik bij een laag toerental. Het VTEC-systeem gebruikt twee (of soms drie) nokkenasprofielen en selecteert hydraulisch tussen deze profielen. Het system werd uitgevonden door Honda ingenieur Ikuo Kajitani.[1] Het onderscheidt zich duidelijk van standaard VVT-systemen (variabele kleptiming) die alleen de kleptiming veranderen en op geen enkele manier het nokkenasprofiel of de kleplichthoogte veranderen.

VTEC[bewerken]

Een Honda-motor met VTEC.

Dit is een klepbedieningsmechanisme van Honda motorfietsen en auto's dat gebaseerd is op REV. Bij REV werden vanaf een bepaald toerental (8500 tpm bij de Honda CBR 400 F) meer kleppen in werking gezet. Bij VTEC wordt bij een bepaald toerental overgeschakeld van een “tamme” naar een “wilde” nok van de nokkenas. Daarmee wordt bereikt dat de motor extra vermogen levert wanneer daarom gevraagd wordt. Het systeem is bekend geworden van de Honda auto’s en wordt dan ook VTEC genoemd.

REV[bewerken]

REV staat voor: revolution modulated valve control system.

Dit is een klepbedieningssysteem voor de viertaktmotoren van Honda, dat ervoor zorgt dat vanaf een bepaald toerental meer kleplift in werking komt. Hierdoor komt extra vermogen in het hoge toerengebied vrij zonder het motorkarakter bij lagere toerentallen geweld aan te doen. Het systeem werd in 1983 ontwikkeld en toegepast op de Honda CBR 400 F. Ook wel als RMVC (revolution modulated valve control) aangeduid.

Hyper VTEC[bewerken]

Hyper VTEC staat voor: variable valve timing and lift electronic control system.

Toen Honda in 2002 de vernieuwde VFR 800 Fi motorfiets uitbracht was deze machine weer voorzien van het REV-systeem. Dit werd echter Hyper VTEC genoemd.

Zie ook[bewerken]

  • VVT-i - variabele kleppentiming van Toyota
  • VVT - oudere versie van VVT-i

Externe links[bewerken]