Vegetto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Vegetto of ook wel Vegito is een fictioneel figuur dat voorkomt in Dragon Ball Z. Hij is een heel krachtig resultaat van Goku en Vegeta, gefuseerd door middel van de Potara-oorbellen en is in het algemeen geaccepteerd als de sterkste figuur in Dragon Ball Z voor Dragon Ball GT. Vegetto heeft net als Gotenks een dubbele stem.

Ontstaan[bewerken]

Vegetto is een mix van de karakters van Goku en Vegeta. Hij heeft ongeveer de lengte van Goku. Zijn persoonlijkheid is een mix van hun twee. Hij is een tikkeltje arrogant en blufferig net als Vegeta, maar hij gedroeg zich expres zo om de anderen te redden, net zoals Goku dat heeft gedaan in het verleden. Door een nieuwe persoon te zijn wou hij dat hij genoemd werd zoals de anderen hem noemden. Hij zei "Vegeta" hoe Goku het wil en "Kakarotto" hoe Vegeta het wil en dan gecombineerd werd het Vegetto.

Vegetto's haar is meer geneigd naar dat van Vegeta, waarvan het haar rechtovereind staat. Hij heeft twee uitstekende ponyharen net als een ondersteboven "V" en een karaktertrek van Goku. Vegetto draagt twee oorbellen door het resultaat van de Potara Fusie, en draagt een omgekeerde versie van Goku kleding. Het is omgekeerd, want het is blauw gekleurde kleding die is aangenomen van Vegeta voor de uitwendige kleding en de oranje gekleurde kleding van Goku voor de onderkleding. En tenslotte draagt hij witte handschoenen en laarzen in dezelfde stijl als Vegeta.

Geschiedenis[bewerken]

De oorsprong van de naam[bewerken]

De naam Vegetto komt van de combinatie van de Japanse figuren Vegeta en Kakarotto. De naam Vegetto gebruikt Vege- van Vegeta en -tto van Kakarotto.

De Potara Fusie[bewerken]

De Potara Fusie gebruiken om Vegetto te laten ontstaan is wat Rou Dai Kaioshin beschouwt heeft als coolere manier om de fusie te laten doen, om de Fusie Dans Techniek niet te hoeven uitvoeren. De fusie is blijvend en dus voor altijd zelfs als je tijdens de fusie de oorbellen afdoet. De power levels hoeven niet hetzelfde te zijn. Het is dus vrij simpel; niet zo complex als de Fusion Dance, iedereen kan fuseren, zelfs Hercule met Dende had gekund. Vegetto heeft het zelfvertrouwen en de geestelijke vechtvaardigheden van Goku samen met de macht en het geniale strategische verstand van Vegeta, dus in andere woorden, de perfecte fusie. Goku en Vegeta's mededinging maakte de fusie soms combineerbaar en gaf hun zelfs meer kracht dan verwacht, dat te zien was toen Vegetto transformeerde in Super Vegetto.

Vegetto is geboren[bewerken]

Vegetto was een fusie bestaand uit een wanhoop van Vegeta en Goku in een poging om Majin Boo te stoppen. Omdat Buu sommige Z-fighters had geabsorbeerd, inclusief Gotenks, kwamen Goku en de Kaioshins naar de conclusie dat de beste hoop om Buu te verslaan een fusie was, maar er was geen tijd om de Fusie Techniek te laten leren. Als oplossing voor dit probleem waren de Potara oorbellen gegeven aan Goku om het universum te redden van Buu. Goku was net op tijd op aarde voordat Buu het kon vernietigen. Goku gooide toen de oorbel naar Gohan, zodat ze konden fuseren, maar Gohan faalde om ze te pakken. Buu verloor toen een grote hoeveelheid kracht toen de tijd van Gotenks voorbij was. Hij besloot toen om Gohan te absorberen om nog krachtiger te worden. Goku is nu alleen over en niemand kon hem helpen met fuseren, maar opeens voelde hij Vegeta's energie en snel transporteerde hij zichzelf naar Vegeta. Na bijna verslagen te worden door Buu besloot Vegeta om te fuseren met Goku.

Speciale gaven[bewerken]

Scatter Finger Beam[bewerken]

Vegetto strekt zijn rechterhand uit met al zijn vijf vingers gericht naar zijn vijand. In DBZ mode, noemde hij de naam van zijn aanval tijdens het laden van de vijf kleine gele balletjes van energie aan de top van zijn vingers. Nadat hij dat heeft gedaan lanceert hij de balletjes naar zijn vijand. In Vegetto mode wordt dit anders gedaan. Als Super Buu een groep Kamikaze Ghosts had gestuurd, kon Vegetto deze aanval gebruiken om het te vernietigen voordat het grote schade kon aanrichten.

Beam Sword Slash[bewerken]

Een aanval die gecreëerd is door pure gebonden ki(kracht) rondom zijn rechterhand, en gevormd is als een zwaard-straal. Het is eigenlijk ongeveer twintig voet lang, en kan korter of langer worden als Vegetto dat wil. Het kracht van het zwaard kan niet precies afgemeten worden, maar bij het gebruik van het aanval tegen Super Buu, lijkt het dat dit lange zwaard ongelooflijk veel kracht heeft. Omdat dit zwaard is gecreëerd door ki en gebruikt kan blijven worden zonder uit aan kracht te verliezen, kan deze aanval dus beschouwd worden als een van Vegetto's meest verwoestende aanvallen.

Vegetto: Big Bang Attack[bewerken]

De speciale type van Big Bang gemixt met een Kamehameha is anders dan die van Gogeta. Vegetto's versie van de Big Bang is zwakker. Vegetto steekt zijn linkerarm vooruit naar zijn doel uit en doet zijn vingers naar boven. Hij begint dan met zijn kracht te verhogen, en vuurt dan een krachtige straal van energie dat ongeveer hetzelfde is als een botsende meteoor, recht vooruit naar zijn doel meet pijnlijke schade. Het heeft een kracht van Goku's Kamehameha gemixt met de kracht van Vegeta's Big Bang.

Vegetto: Kamehameha[bewerken]

Dit is een krachtiger versie van Goku's Kamehameha. Vegetto's Kamehameha gloeit meer en is geel of goud gekleurd en dus niet blauw. Als een resultaat van Vegetto's ongelooflijke kracht richt deze aanval enorm veel schade aan.

Spirit Cannon[bewerken]

Lijkt veel op de Spirit Sword, behalve dat de energie niet uitsteekt als een zwaard. Vegetto wijst vooruit naar zijn doel, tijdens het opladen voor de aanval. Wanneer het is opgeladen laat het zijn doel ontploffen. Vegetto heeft deze aanval tegen Buu gebruikt, maar Buu heeft de aanval kunnen regenereren. Het heeft nogal een ander effect in de Dragon Ball Budokai spelletjes, met Vegetto die zijn handen vooruit uitsteekt naar zijn vijand en rondom hem een gele energie komt en daarna een gele energiestroom afvuurt.

Final Kamehameha[bewerken]

Dit is een van de sterkste aanvallen die Vegetto tegen Buu gebruikt. Deze aanval is een combinatie van de straal van een Final Flash en een Kamehameha straal. Vegetto legt zijn twee handen voor zich en combineerd dan de kracht van de Final Flash Kamehameha in een heldere witte bal met een blauwachtig gloed. Deze bal heeft een lengte van Vegetto. Vegetto vuurt de bal weg met een gigantische knal en laat veel rook achter. Vegetto gebruikt deze techniek om Buu's linkerarm en zijn benen weg te blazen. De aanval kun je gebruiken in het PlayStation-spel: Dragon Ball Final Bout.


Gedaantes en veranderingen[bewerken]

Vegetto[bewerken]

Dit is Vegetto's basis vorm. Deze vorm is voor het eerste keer gezien toen hij voor het eerst fuseerde. In deze vorm is hij heel erg krachtig. In deze fase is Vegetto's kracht veel groter dan een Super Saiyan 3. Hij is in staat om compleet dezelfde kracht te hebben als Super Buu(inclusief Gohan) in deze vorm. Vegetto wilde Buu niet overheersen omdat hij niet in deze vorm wilde doorgaan, want dat kon je ook zien, want Buu had vaak Vegetto aangevallen. De kracht van Potara-oorbellen gaf Vegetto meer dan genoeg energie en maakte hem compleet onzichtbaar voor alle figuren. Zelfs in deze fase wordt Vegetto niet beschouwd als de sterkste figuur in de hele serie. En toen hij meteen transformeerde in een Super Saiyan die hijzelf Super Vegetto noemde.

Super Vegetto (Super Saiyan)[bewerken]

Bij Buu's verbijstering wist Vegetto dat hij kon transformeren en zijn kracht vergroten. In de serie toen hij voor het eerst fuseerde in de normale staat was hij al veel sterker dan een Super Saiyan 3. Eens toen hij transformeerde in een Super Saiyan werd hij werkelijk niet tegen te houden. Als een Super Saiyan overheerste hij Super Buu (inclusief Gohan). Na zijn transformatie kreeg hij een toemame van spieren en de rest was hetzelfde als bij iedereen, zoals Gouden haren en wenkbrauwen, groene ogen en gouden aura. Vegetto noemde zichzelf in deze nieuwe vorm "Super Vegetto". Super Vegetto verscheen om Buu te verslaan, hoewel er een moment was waar Super Buu misschien wel had kunnen winnen door zijn ontstaan te laten zien. Super Vegetto had zichzelf nauwelijks kunnen uitoefenen in het gevecht en had de absolute controle over het gevecht. Vegetto is over het algemeen erkend als de meest krachtige figuur in Dragon Ball Z, vanwege het bezitten van de enorme kracht van Goku en Vegeta samen.