Veiligheidsberaad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's vormen samen het Veiligheidsberaad. Dit landelijke overleg is opgericht in februari 2007 en komt vier keer per jaar bijeen. De voorzitter van het Veiligheidsberaad is Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en burgemeester van Nijmegen.

Doelstelling[bewerken]

Het Veiligheidsberaad wil samen met de brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio), de politie en de gemeenten komen tot een slagvaardige organisatie van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het is de missie van het Veiligheidsberaad om één gezicht en één stem te geven aan de multidisciplinaire samenwerking in de veiligheidsregio's. Het Veiligheidsberaad is het aanspreekpunt voor de minister van Veiligheid en Justitie om afspraken met het veld te maken op het terrein van rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Het Veiligheidsberaad heeft een dagelijks bestuur dat bestaat uit zes voorzitters van veiligheidsregio's. Zij hebben elk een inhoudelijke portefeuille.

Bureau Veiligheidsberaad[bewerken]

Het Bureau Veiligheidsberaad voert het secretariaat van het Veiligheidsberaad, ondersteunt het dagelijks bestuur en is het loket voor de veiligheidsregio's. Het bureau is gevestigd in Arnhem in het gebouw van het Instituut Fysieke Veiligheid en werkt nauw samen met de koepelorganisaties van de brandweer (Brandweer Nederland), geneeskunde hulp (GHOR Nederland), politie (Politie Nederland) en gemeenten (VNG) om integraal te komen tot voorstellen op de verschillende beleidsthema’s.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]