Vera Celis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Vera Celis
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Vera Celis
Geboren Turnhout, 6 augustus 1959
Kieskring Flag of Antwerp.svg Antwerpen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Lerares
Partij N-VA
Functies
2009 - heden Vlaams Parlementslid[1]
2013 - heden Gemeenteraadslid Geel
2013 - heden Burgemeester Geel
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Vera Celis (Turnhout, 6 augustus 1959)[2] is een Belgische politica voor N-VA.

Geschiedenis[bewerken]

Celis was lange tijd leerkracht aardrijkskunde en biologie aan het Sint-Aloysiusinstituut in Geel. Ze legde die functie (tijdelijk) neer om haar politieke mandaat op te nemen. Celis hielp mee aan de uitbouw van de N-VA in Geel, verder had ze een beperkte politieke ervaring.

Bij de rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 stond ze zesde op de N-VA-kieslijst in de kieskring Antwerpen, een strijdplaats, en werd ze verkozen in het Vlaams Parlement. Ze was in de legislatuur 2009-2014 onder meer vast lid van de Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen en plaatsvervangend lid van de Commissie voor Economie, Economisch Overheidsinstrumentarium, Innovatie, Wetenschapsbeleid, Werk en Sociale Economie[3].

Ze nam in Geel deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, waar de N-VA de grootste partij werd en alwaar Celis sinds 2013 burgemeester van de stad is. Daarnaast is ze lid van partijbestuur en partijraad N-VA en lid van arrondissementeel bestuur N-VA Turnhout.

Na de rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 25 mei 2014 volgde ze eind juli 2014 Vlaams minister Liesbeth Homans op als Vlaams volksvertegenwoordiger voor de kieskring Antwerpen.

Externe links[bewerken]

Voorganger:
Frans Peeters
Burgemeester van Geel
2013 - heden
Opvolger:
/