Vereniging van Dapengnezen in Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
10-06-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Vereniging van Dapengnezen in Nederland
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 旅荷大鹏同乡会
Traditioneel 旅荷大鵬同鄉會
Pinyin lǚhé dàpéng tóngxiānghuì
Jyutping (Standaardkantonees) leoi5 ho4 daai6 paang4 tung4 hoeng1 wui6
Standaardkantonees Leuj Hoh Táai Paang T'ong Héung Wǒei
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Lui Ho Tai Pang Tung Heung Wui
Yale (Standaardkantonees) leui5 ho4 daai6 paang4 tung4 heung1 wui6
Dapenghua Lìe Hoh T'áai P'óeng T'ong Héung Wǒei
Letterlijke vertaling geboortestreekvereniging van Dapengnezen in Nederland
Andere benamingen Tai Pang Gemeenschap in Europa 旅歐大鵬同鄉會
旅荷大鵬平洲同鄉會

Vereniging van Dapengnezen in Nederland is een Nederlandse geboortestreekvereniging voor mensen met Dapengbandao of Ping Chau als hun jiaxiang. De vereniging bestaat meer dan dertig jaar en wordt gesponsord door veel rijke Dapengnezen. Met Dapengnezen worden vaak mensen bedoeld die Dapeng als hun jiaxiang hebben, of daar geboren zijn of het Dapenghua kunnen spreken. Jaarlijks worden er bij Chinees nieuwjaar een bijeenkomst georganiseerd in één van de grote Chinese restaurants in de Randstad.

De vereniging is sterk verbonden met de Chinese ambassade in Nederland en de omgangstaal tussen de streekgenoten is Dapenghua, het Hakka-Kantonese dialect in Dapengbandao en Ping Chau.

Op 9 augustus 2007 werd voor de tiende keer de ledenavond georganiseerd, waar de functies van de vereniging aangewezen werden op sommige leden.

Op 7 januari 2008 werd er een nieuwjaarsdiner georganiseerd in het Chinese restaurant Cheung Wing in Den Haag Chinatown. Het restaurant was helemaal vol (ongeveer 400 streekgenoten), waardoor een aantal streekgenoten niet aan de bijeenkomst konden meedoen.

In 2009 werd de jaarlijkse lentefeestbijeenkomst gehouden op 2 februari in het Chinese restaurant Cheung Wing in Den Haag Chinatown. De opkomst was groot waardoor het hele restaurant vol zat en de streekgenoten die geen plaats meer konden vinden genoodzaakt waren om naar het restaurant Wong Sheung Wong te gaan.