Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers of VNV is de vakbond van Nederlandse burgerluchtvaart vliegers].

De vakbond strijdt voor de arbeidsvoorwaarden van de verkeersvliegers en sluit met veel luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Transavia en Martinair collectieve arbeidsovereenkomsten (cao's) af. Door de sleutelfunctie van de verkeersvliegers hebben de vliegersvakbonden een machtspositie. Om zijn eisen af te dwingen dreigt de vakbond regelmatig met stakingen. [bron?]

Naast de arbeidsvoorwaarden zorgt de VNV ook voor een hoop andere zaken. Een van de belangrijkste taken bestaat uit het bewaken van de vliegveiligheid in de burgerluchtvaart. Daarnaast behartigt de vakbond de belangen van de individuele leden bij conflicten met hun werkgever.

In de zomer van 2008 dreigde de VNV met stakingen bij Transavia om te eisen dat vliegers mogen overnachten op bestemmingen in plaats van terug te vliegen. De vakanties van mensen zullen door "ontwrichtende stakingen" verstoord of voorkomen worden[1]. De rechtbank van Haarlem verbood de staking[2].

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het bestuur van de VNV bestaat uit verkeersvliegers. De voorzitter, of "president" zoals de VNV het zelf noemt, is voor de periode 2017-2019 Arthur van den Hudding. In de jaren negentig van de twintigste eeuw was Benno Baksteen voorzitter, door de Bijlmerramp is zijn naam bij veel Nederlanders nog bekend.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]