Vereniging voor Diensten in het Buitenland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
21-05-2017

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
zeker de lijst is ne, de organisatie lijkt me ook.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

De Vereniging voor Diensten in het Buitenland is een non-profitorganisatie, in 1992 opgericht door Andreas Maislinger, die plaatsen voor Oostenrijkse vrijwilligers organiseert in het buitenland. Het gaat hierbij om vervangende dienstplicht, waarbij de gewone 12 maanden vervangende dienst bij (doorgaans) overheidsinstellingen wordt daarbij vervangen door 14 maanden vrijwilligers werk bij een sociale en/of maatschappelijke organisatie.

De Vereniging voor Diensten in het Buitenland biedt vervangende dienstplicht in drie onderdelen aan:

De vereniging plaatst vrijwilligers in Argentinië, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Canada, Volksrepubliek China, Costa Rica, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Gabon, Guatemala, Hongarije, India, Israël, Italië, Japan, Kenia, Nederland, Nicaragua, Noorwegen, Pakistan, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Tsjechië, Oeganda, Verenigde Staten en Wit-Rusland.

Externe link[bewerken]