Verlaat me nu nog niet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verlaat me nu nog niet
Single van:
BLØF
Van het album:
Polaroid
Uitgebracht 7 november 2021
Genre Nederlandstalige softrock, ballade
Duur 4:28
Label Sony Music
Schrijver(s) Peter Slager, Norman Bonink, Paskal Jakobsen, Bas Kennis
Producent(en) Dries Bijlsma
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
BLØF
2021
Doe het dan
  2021
Verlaat me nu nog niet
  2022
Bitterzoet
Volgorde op Polaroid
7
Wonderen zijn welkom
  8
Verlaat me nu nog niet
  9
Dans dans dans
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Verlaat me nu nog niet is een lied van de Nederlandse band BLØF. Het werd in 2021 als single uitgebracht en stond in 2022 als achtste track op het album Polaroid.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Verlaat me nu nog niet is geschreven door Peter Slager, Norman Bonink, Paskal Jakobsen en Bas Kennis en geproduceerd door Dries Bijlsma. Het is een ballade uit het genre Nederlandstalige softrock. Het is een lied dat gaat over het verwerken en voorbereiden op het afscheid nemen van een geliefde. Het lied werd geschreven in verband met de moeder van Jakobsen, die bij het uitbrengen van het lied leed aan geestesziekte en met de overleden vader van Slager.[2][3] Het was de eerste single die de band uitbracht nadat het eerder in 2021 de ep Polaroid_01 op de markt bracht. Het lied staat in tegenstelling tot de eerdere single Doe het dan, welke juist een opwekkend rocknummer is.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De band had bescheiden succes met het lied. Er was geen notering in de Single Top 100 en ook de Top 40 werd niet gehaald, maar daar kwam het wel tot de vijftiende plaats van de Tipparade.