Veronica van Hoogdalem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Veronica van Hoogdalem
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Veronica Serwaa van Hoogdalem
Geboren Kleef, 5 augustus 1989
Land Vlag van de Bondsrepubliek Duitsland Bondsrepubliek Duitsland
Vlag van Nederland Nederland
Vlag van Ghana Ghana
Beroep Actrice, vj
Jaren actief 2007-heden
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Veronica Serwaa van Hoogdalem (Kleef, Duitsland, 5 augustus 1989) is een Nederlandse presentatrice.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Van Hoogdalem, zelf geboren in Duitsland, heeft een Nederlandse moeder en een Ghanese vader.

Haar carrière begon doordat zij het programma F.A.B.S. van Veronica won, waarin werd gezocht naar een videomodel. In 2008 deed Van Hoogdalem mee aan VJ for a day bij de muziekzender TMF en was ze te gast in Re-action, waar ze tongzoende met Gerard Joling. Van Hoogdalem was de eerste democratisch gekozen vj van TMF. De kijkers startten spontaan een handtekeningenactie om haar als vj bij TMF te krijgen. In de zomer van 2009 presenteerde ze samen met haar collega's de TMF Awards en het zomerprogramma Beachbattle vanuit Griekenland. In de zomer van 2010 presenteerde ze voor de tweede keer de TMF Awards in Enschede.

2011[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf januari 2011 was zij als enige vj dagelijks te zien bij TMF in haar eigen programma Veronica's Dag Top 5. Daarnaast was ze wekelijks te horen in het ochtendprogramma van FunX. Naast haar dagelijks werk bij TMF was Van Hoogdalem vanaf maart 2011 betrokken bij het televisieprogramma The Ultimate Dance Battle op de zender RTL 5. Voor dit programma nam zij het backstageverslag voor haar rekening. Het was haar eerste opdracht voor RTL 5. Op 12 juni dat jaar was zij presentatrice van de TMF Awards 2011. Op 19 april 2011 opende Van Hoogdalem samen met collega-presentator Amir Charles de handel op de effectenbeurs van Amsterdam, Beursplein 5, dit ter ere van de bekendmaking van de genomineerde van de TMF Awards. Vanaf 9 oktober 2011 was zij presentator van Mentos TV, het rechtstreekse online backstageprogramma van So You Think You Can Dance van RTL 5.

2012-2013[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 12 maart 2012 presenteerde Van Hoogdalem The Pain Game op Veronica TV. Op 27 april werd bekend dat Van Hoogdalem zich als ambassadrice ging inzetten voor Stichting Meet Kate, een en ander naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de stichting. In de zomer werd zij het nieuwe gezicht van Veronica TV en presenteerde ze samen met haar collega's Tim Haars en Saar Koningsberger het programma Veronica goes couchsurfing. Van Hoogdalem presenteerde in 2013 samen met haar Veronica-collega's Tim Haars, Saar Koningsberger en Tess Milne het programma Veronica's nachtwacht. Ook was zij deelnemer aan het veertiende seizoen van Expeditie Robinson, waaraan dit seizoen alleen Nederlanders meededen.

2014-2015[bewerken | brontekst bewerken]

Van Hoogdalem presenteerde in 2014 en 2015 samen met Tim Douwsma de liveshows van het programma AVRO Junior Dance bij de AVRO. Vanaf 23 september 2014 presenteerde zij bovendien het AVROTROS-jeugdprogramma Museum undercover. In het najaar van 2015 was zij te zien in het RTL 5 programma Wie Is De Sjaak?.

2018-heden[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2018 schuift Van Hoogdalem af en toe aan bij RTL Boulevard om te praten over muziek gerelateerde items. Daarnaast maakt ze op Spotify De Woordenschat Podcast, waarin ze elke 2 weken praat met rappers en producers uit de Woordenschat playlist. Samen bespreken ze nieuwe muziek, inspiraties en het creatieve proces. Vanaf 27 mei 2022 presenteert Van Hoogdalem het muziekprogramma Podium Zwart van Omroep Zwart.

Televisie en radio[bewerken | brontekst bewerken]