Veronique Van den Bossche

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Veronique Van den Bossche
Personage uit Familie
Debuut Aflevering 1 (30 december 1991)
Gespeeld door Anne Somers
(1991-1994, 2001-2012)
Ann-Christine Hendrickx
(1996-2001)
Sandrine André
(2012-heden)
Informatie
Beroep Creatief Directeur Wolff & Bos
Ouders Guido Van den Bossche
Marie-Rose De Putter
Kinderen Cédric Moelaert (S14)
Getrouwd met Giancarlo Parducci (S4-S6)
Mario Van de Caveye (S15-S20)
Mathias Moelaert (S27-S29)
Lars De Wulf (S31- )
Lijst van personages

Veronique Van den Bossche is een personage in de VTM-televisieserie Familie, sinds oktober 2012 gespeeld door Sandrine André. Voordien vertolkte Anne Somers, een tijdlang vervangen door Ann-Christine Hendrickx, de rol.

Veronique was sinds de eerste aflevering in 1991 te zien, tot Anne Somers in 1994 omwille van haar studies uit de reeks stapte. In 1996 keerde het personage Veronique echter terug, ditmaal vertolkt door Ann-Christine Hendrickx. Begin 2001 nam ze afscheid van de reeks, maar in september 2001 keerde het personage reeds terug in haar originele gedaante van Anne Somers. In 2012 werd na een intern conflict de samenwerking tussen Anne Somers en het productiehuis beëindigd, waarna Sandrine André de rol overnam.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Veronique is de dochter van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Ze heeft een broer Peter Van den Bossche en een halfzus Amélie

Veronique heeft altijd wel een betweterig karakter gehad. Ze lag vaak met iedereen in de clinch. Ze kon het het minst vinden met haar moeder Marie-Rose. Ze wou het altijd beter weten dan haar. Na een tijd krijgt ze een eerste grote liefde in haar leven: Giancarlo. Ze trouwt met hem en vertrekt naar Italië om samen met Giancarlo een eigen bedrijf op te richten.

In seizoen 6 komt ze terug naar België omdat haar huwelijk met Giancarlo stuk liep. Ze heeft zich ook uit haar bedrijf teruggetrokken. Ze start een relatie met Hugo Beckers, dat is de ex-vriend van haar moeder. Marie-Rose kan dit niet hebben en vertrekt naar Grand Canaria. Op het laatste nippertje gaat Hugo nog mee met Marie-Rose. Uiteindelijk crasht hun vliegtuig en is Hugo op slag dood.

Nadien begon Veronique een relatie met Henk Terjonck, maar die stopt al snel nadat hij aan de drugs zat. Veronique wil terug de modewereld in en besluit terug naar Italië te gaan. Ze ontmoet Giancarlo opnieuw en ze verzoenen zich. Hun geluk mag niet baten want Giancarlo sterft. Ze keert terug naar België en begint nu een relatie met René d'Hollander. Ook daar maakt ze het snel mee af en waagt nu haar kans bij Thomas Maeterlinck, de zoon van dokter Guy Maeterlinck. Uiteindelijk worden de twee een koppel. Ook dat geluk is al snel gedaan omdat Thomas een affaire had met Christel Feremans.

Eind seizoen 12 vindt Veronique eindelijk nog is echt geluk bij Mario Van de Caveye. In seizoen 15 trouwt het koppel en krijgen ze een zoon: Cédric Van de Caveye. Het geluk van Veronique kan niet meer stuk tot dat Mario in seizoen 18 een bekentenis doet: hij heeft een affaire gehad met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Veronique en Mario scheiden en daarom vertrekt Mario samen met Cédric naar Italië. Veronique is haar zoon kwijt en daar is ze zeer ongelukkig over. Na de breuk met Mario leert Veronique Victor Praet beter kennen en start zelfs een relatie met hem. Deze liep stuk nadat Victor verlamd geraakt en voor de rest van zijn leven in een rolstoel moet zitten.

Een jaar later verloofde Veronique zich met ontwerper Rudi Verbiest. Ondertussen is haar zoon Cédric ook terug in België komen wonen. Wanneer Rudi aan zijn geaardheid begint te twijfelen, wordt hun verloving afgeblazen en gaat het koppel uit elkaar.

Na haar relatie met Rudi, is Veronique lange tijd alleen omdat ze het heel druk heeft met haar werk. Na een tijdje zoekt Benny Coppens troost bij Veronique, omdat Liesbeth Pauwels voor een half jaar naar Reading is. Ze belanden samen in bed en niet veel later krijgt ze te horen dat ze zwanger is. Na een paar maanden krijgt ze een miskraam.

Na de scheiding tussen haar moeder en Mathias Moelaert, worden Veronique en Mathias verliefd en beginnen ze een relatie. Maar in seizoen 26 groeien Veronique en Lars dichter naar elkaar toe en komt het tot meerdere affaires. Ondanks haar gevoelens voor Lars, trouwt ze met Mathias. In seizoen 27 ontdekt Mathias dit maar wil hun huwelijk nog een kans geven omdat hij had gekust met zijn jeugdlief, Freya. Veronique had echter nog niet verteld dat zij met Lars verdwenen zou zijn als Marie geen miskraam had gehad. Wanneer Veronique dit opbiecht is Mathias razend en maakt hij Veronique duidelijk dat hij haar nooit meer wilt zien.

Begin 2018 komt uit dat Veronique deels en ongewild verantwoordelijk is voor de dood van haar vader. Wanneer het lichaam van Guido voor een DNA-test opgegraven dient te worden, blijkt de doodskist leeg. Veronique lijkt echter niet verrast te zijn en trekt zich van het mysterie rond Guido niet veel aan. Snel blijkt dat Veronique véél meer weet dan iedereen denkt. Dankzij de begrafenisondernemer, die verantwoordelijk was voor de begrafenis van Guido komt haar broer Peter te weten dat zijn zus destijds veel geld geboden heeft om het lichaam van haar vader te laten verdwijnen. Uiteindelijk biecht ze haar grootste geheim aan haar broer op. Veronique voelde zich altijd tekortgedaan door haar vader. Haar broer stond steeds op een voetstuk bij haar vader, zij kwam altijd op de tweede plaats. Tegen haar ex vertelde ze dat ze haar vader soms liever dood dan levend had. Die nam Veronique haar woorden echter te letterlijk. Vlak voor Guido voor zijn fatale reis naar Malta vertrok, vergiftigde haar ex Guido met een traagwerkend gif via zijn tandpasta. Guido zou een trage dood sterven. De sekte van Salamon stak daar echter een stokje voor door Guido neer te steken. Uiteindelijk bezwijkt hij aan de verwondingen in plaats van aan het gif. In shock door het feit dat ze de dood van haar vader op haar geweten zou hebben, kopen Veronique en haar ex de begrafenisondernemer om. Ze bieden hem 1.000.000 Belgische frank aan om zijn lijk te cremeren in plaats van te begraven zodat alle sporen van het gif uitgewist worden. Peter is in shock door deze bekentenis en stelt zijn zus voor een ultimatum: of zij vertelt de volledige waarheid aan de familie, of hij brengt de politie op de hoogte. Net wanneer Veronique haar bekentenis aan de bomma en de familie wilt doen, zegt Peter dat de crematie er is gekomen door Guido's laatste vrouw Els, die daarmee zijn laatste wens heeft ingewilligd.

Later krijgt ze een vaste relatie met Lars. Ze raakt zwanger van hem, maar het kindje sterft voor de geboorte.