Verwaltungsgemeinschaft Lützen-Wiesengrund

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lützen-Wiesengrund
Voormalige Verwaltungsgemeinschaft in Duitsland Vlag van Duitsland
Verwaltungsgemeinschaft Lützen-Wiesengrund (Saksen-Anhalt)
Verwaltungsgemeinschaft Lützen-Wiesengrund
Situering
Deelstaat Vlag van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt Saksen-Anhalt
Landkreis Burgenlandkreis
Coördinaten 51° 15′ NB, 12° 8′ OL
Algemeen
Oppervlakte 108 km²
Overig
Opgericht 1-1-2005
Opgeheven 1-1-2011[1]
Website www.luetzen-wiesengrund.de
Locatie van Lützen-Wiesengrund in Burgenlandkreis
Kaart van Lützen-Wiesengrund
Portaal  Portaalicoon   Duitsland

In de voormalige Verwaltungsgemeinschaft Lützen-Wiesengrund werkten meerdere gemeenten uit het district Burgenlandkreis samen ter vervulling van de gemeentelijke taken. Juridisch gezien behouden de deelnemende gemeenten hun zelfstandigheid.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Verwaltungsgemeinschaft Lützen-Wiesengrund ontstond op 1 januari 2005 door de fusie van de Verwaltungsgemeinschaft Lützen (7 gemeenten) en de Verwaltungsgemeinschaft Wiesengrund (5 gemeenten).

Op 1 juli 2009 werden de deelnemende gemeente Röcken door de stad Lützen geannexeerd en verlieten daarmee de Verwaltungsgemeinschaft. Op 1 januari 2010 werd door een fusie van de deelnemende gemeenten Großgörschen, Muschwitz, Poserna, Rippach en Starsiedel en de stad Lützen een nieuwe stad Lützen gevormd. Op 1 januari 2010 werden de deelnemende gemeenten Granschütz en Taucha door de stad Hohenmölsen geannexeerd en verlieten daarmee de Verwaltungsgemeinschaft. OP 1 januari 2011 is de Verwaltungsgemeinschaft opgeheven en zijn de resterende gemeenten Dehlitz (Saale), Sössen en Zorbau geannexeerd door Lützen.