Verzorgingsplaats Bruggelen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verzorgingsplaats Bruggelen
Bruggelen in 2006
Bruggelen in 2006
Kenmerken
Autosnelweg A1 - hmp: 81,4
Richting Amsterdam-Oldenzaal
Voorzieningen
Tankstation niet aanwezig
Horeca niet aanwezig
Aantal plaatsen Auto's: onbekend
Vrachtauto's: onbekend
Bijzonderheden nee
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

Verzorgingsplaats Bruggelen is een Nederlandse verzorgingsplaats, gelegen aan de zuidzijde van A1 Amsterdam-Oldenzaal tussen afrit 19 en 20 in de gemeente Apeldoorn.

De naam heeft deze verzorgingsplaats te danken aan het direct aangrenzende landgoed Bruggelen van Het Geldersch Landschap. Aangenomen wordt dat de naam van dit landgoed een verbastering is van Braclog, een woud dat al in 801 wordt vermeld.

De verzorgingsplaats heeft twee rijbanen, die van elkaar en van de snelweg gescheiden worden door kleine heuvels. Deze waren dicht begroeid met bomen, maar vrijwel alle begroeiing is in oktober 2011 op last van Rijkswaterstaat, de gemeente Apeldoorn, de politie en Het Geldersch Landschap verwijderd, en de heuveltjes zijn verlaagd. Reden was dat vanuit de verzorgingsplaats veelvuldig het achterliggende bos in werd getrokken en daar ongewenste activiteiten, zoals cruisen, afvaldump en drugshandel, plaatsvonden. Men hoopte dat met een vrij zicht vanaf de snelweg dit soort activiteiten zou worden teruggedrongen.[1]

Bruggelen in september 2012