Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek
Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek
Kenmerken
Autosnelweg A4 - hmp: 14,7 (Z) / 15,3 (N)
Richting beide
Voorzieningen
Tankstation Shell, BP
Horeca diverse (o.a. Burger King, KFC, Febo en La Place)
Aantal plaatsen Auto's: onbekend
Vrachtauto's: onbekend
Bijzonderheden Ook bereikbaar met openbaar vervoer
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek is een Nederlandse verzorgingsplaats gelegen aan de A4 AmsterdamPernis/Knooppunt Benelux, tussen afrit 3 en 4, nabij Nieuw-Vennep in de Haarlemmermeer. Het is een voor Nederlandse begrippen grote rust- en recreatieplaats langs de snelweg waar de reiziger niet alleen aan beide rijrichtingen kan tanken (bij tankstations van Shell en BP), maar de keuze heeft uit verschillende restaurants, kan overnachten en zelfs winkelen. De verzorgingsplaatsen aan beide zijden van de weg zijn met elkaar verbonden door een loopbrug met diverse horecagelegenheden. Aan de oostzijde van de A4 bevindt zich een hotel van Van der Valk. Ook is er een vestiging van een herenmodezaak.

De naam "Den Ruygen Hoek" geeft aan dat het hier vroeger, voor de inpoldering van de Haarlemmermeer, volgens de overlevering behoorlijk kon spoken.

Omdat deze verzorgingsplaats dicht bij Schiphol is gelegen, is deze ook populair bij mensen die met het vliegtuig reizen. Deze mensen kunnen hier dan voor en na hun vliegreis eten en overnachten. Dit is handig als ze vroeg op de luchthaven moeten zijn voor hun vertrek of laat in de avond terugkomen.

Bereikbaarheid openbaar vervoer[bewerken | brontekst bewerken]

Buslijnen 361 (Qliner: Sassenheim, Station Sassenheim - Schiphol, Airport/Plaza) en 365 (Qliner: Leiden, Centraal Station - Schiphol, Airport/Plaza) hebben per richting een halte aan de betreffende zijde van Den Ruygen Hoek.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]