Via Paolo Sarpi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Via Paolo Sarpi
Via Paolo Sarpi
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 米兰唐人街
Traditioneel 米蘭唐人街
Pinyin Mǐlán tángrénjiē
Zhuyin ㄇ一ˇ ㄌㄢˊ ㄊㄤˊ ㄖㄣˊ ㄐ一ㄝˉ
Standaardkantonees Maj Laan T'ôǒng Yan Kaai
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Mai Lan Tong Yan Kai
Letterlijke vertaling Milaan Han-Chinezen straat
Andere benamingen Italiaans: quartiere cinese milanese
Via Paolo Sarpi in 1941

Via Paolo Sarpi is de Chinese straat van Milaan. De straat bestaat al vrij lang[bron?] en is vernoemd naar Paolo Sarpi. Het ligt in de achtste zone van Milaan (Zona 8 di Milano).

De straat wordt bewoond door de werkende klasse. Veel migranten kwamen tijdens de twee wereldoorlogen naar Milaan, waaronder ook Chinezen. Ze verkochten in de straat zijden stropdassen. In de loop der jaren kwamen steeds meer Chinese migranten in deze straat wonen, vooral na eind jaren 1980. De meeste migranten komen uit de Oost-Chinese provincie Zhejiang.

Door de vele Chinezen in de straat wordt het ook wel Milaan Chinatown (Italiaans: quartiere cinese milanese) genoemd. Inmiddels[(sinds) wanneer?] is nog een van de tien winkels in de straat van een autochtone Italiaan. De straat heeft een aantal Chinese kapsalons en Chinese modewinkels. Chinese toko's, reisbureaus en restaurants zijn er in mindere mate.

Rond de kruisingen met de Via Bramante, Via Giovanni Battista Niccolini en Via Aleardo Aleardi komen steeds meer Chinese bedrijven.[bron?]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]