Viatorianen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
18-11-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Februari-artikel

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

De Congregatie van geestelijken van de heilige Viator, Latijn: Congregatio Clericorum Parochialium seu Cathechistarium Sancti Viatoris, afgekort C.S.V., ofwel de Viatorianen is een congregatie van rooms-katholieken. Zij werd in 1831 in Vourles, in Frankrijk, door de priester Louis Querbes 1793-1859, opgericht. De Viatorianen danken hun naam aan hun patroon Viator van Lyon, een Franse heilige uit de vierde eeuw.

Na Frankrijk verspreidde de congregatie zich het eerst in de Verenigde Staten en daarna over bijna de hele wereld. De congregatie legt zich toe op onderwijs en parochiewerk.


Verwijzingen