Victini

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Victini
Pokémon
Nationaal
Arceus - Victini (494) - Snivy
Japanse naam Victini
Evolutie van geen
Evolueert naar geen
Generatie V
Soort Victory Pokémon
Type Vuur / Psychic
Hoogte 0,4 m
Gewicht 4,0 kg
Eigenschap Victory Star
Lijst van Pokémon

Victini is een Pokémon uit Pokémon Black & White. Victini wordt in het spel omschreven als "overwinningsster." Victini komt ook uit een speciaal ei waar er maar één van is in de pokémonwereld. Victini is net zoals Deoxys een pokémon uit de ruimte. Het is een konijn-muisachtig wezen met rode oren.

Biologie[bewerken]

Fysiologie[bewerken]

Victini is een kleine, knaagdierachtige Pokémon. Zijn lange, puntige oren vormen een letter V, mogelijk in referentie naar zijn naam of de generatie waarin hij geïntroduceerd is. Victini's ogen zijn groot in houding tot zijn hoofd, en zijn diep blauw van kleur. Ook zijn rond hoofd is zeer groot in verhouding tot zijn kleine lijf, en roomkleurig, terwijl zijn oren, kuif en handen en voeten oranje zijn. Zijn bolvormige armen en voeten zijn afgerond tot een soort "kraag" voor ze eindigen in kleine, drie-vingerige handen en twee-tenige voeten. Victini's twee vleugelachtige staarten schenken hem de eigenschap tot vliegen.

Verschillen in geslacht[bewerken]

Victini is geslachtsloos.

Speciale eigenschappen[bewerken]

Er wordt gezegd dat Victini overwinningen brengt aan de Trainer die hem bezit. Hij produceert oneindige energie in zichzelf en deelt dat met andere door middel van aanraking. Victini kan zich ook onzichtbaar maken wanneer hij dat wenst.

Victini is de enige Pokémon die de aanvallen Searing Shot ("Vlammenschot") en V-create ("V-generator") kan leren.

Gedrag[bewerken]

Victini heeft een erg zorgzaam karakter; hoewel hij meestal verlegen is, zal hij hevig vechten als zijn vrienden bedreigd worden.

Habitat[bewerken]

Victini leeft op een klein eiland, genaamd Liberty Garden. Hij woont in de kelder van de vuurtoren op het eiland.

Dieet[bewerken]

In Pokémon The Movie: White—Victini and Zekrom, wordt Victini getoond, genietend van macarons.

In de Pokémonspellen[bewerken]

Victini maakt zijn eerste opwachting in de spellen Pokémon Black en Pokémon White voor de Nintendo DS. Victini's hoofdaanval heet V-create. V-create is ook de sterkste vuuraanval. Zijn andere kenmerkende aanval heet Searing Shot, wederom een zeer krachtige vuuraanval met 100% nauwkeurigheid.

Victini kan worden verkregen door een wifi-evenement. Hierbij ontvangt de speler een item dat de Liberty Pass heet. Als je op een boot stapt in Castelia City dan brengen ze je naar Liberty Garden, de plaats waar je Victini kan vangen. Dan staat hij als nummer 000 in je Unovadex en als nummer 494 in je Nationaaldex. Victini is een Pokémon die op één van de laagste levels te vangen is; namelijk op level 15. De Liberty Pass was alleen van 5 maart tot 10 april 2011 bij iedere Toys XL (Nederland) en Game Mania (België) verkrijgbaar.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan vijf standaard Victini kaarten, één ervan met het type Psychic en drie met Fire als element. Twee van de Fire-type kaarten zijn enkel in Japan uitgebracht.

Films[bewerken]

Victini heeft een hoofdrol in de veertiende Pokémon-film, Victini en de Zwarte Held Zekrom & Victini en de Witte Held Reshiram, waarin hij in gevaar is en Reshiram en Zekrom hem gaan redden.

Externe links[bewerken]

Computerspellen:Hoofdreeks: Red & Blue (Yellow) · Gold & Silver (Crystal) · Ruby & Sapphire (Emerald) · Diamond & Pearl (Platinum) · Black & White (2) · X & Y · Sun & Moon (Ultra)
Remakes: FireRed & LeafGreen · HeartGold & SoulSilver · Omega Ruby & Alpha Sapphire
Consolespellen: Stadium · Stadium 2 · Colosseum · XD: Gale of Darkness · Battle Revolution · Pokkén Tournament
Overig: TCG Online · Mystery Dungeon: Blue Rescue Team · GO · Shuffle
Anime:Originele serie: Indigo League · Orange Islands
Johto: The Johto Journeys · Johto League Champions · Master Quest
Advanced Generation: Advanced · Advanced Challenge · Advanced Battle · Battle Frontier
Diamond & Pearl: Diamond and Pearl · DP: Battle Dimension · DP: Galactic Battles · DP: Sinnoh League Victors
Best Wishes: Black & White · BW: Rivaliserende Lotsbestemmingen · BW: Avonturen In Unova · BW: Avonturen in Unova en daarbuiten
XY: Een nieuw Mega avontuur · Ontdekkingsreis door Kalos · XY&Z
Specials: Pokémon Chronicles · Pokémon Origins · De terugkeer van Mewtwo · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon
Films:Originele serie: Mewtwo tegen Mew · Op Eigen Kracht
Johto: In de greep van Unown · De terugkeer van Mewtwo · 4Ever: Celebi - Stem van het Woud · Helden: Latias en Latios
Advanced Generation: Jirachi Droomtovenaar · Doel Deoxys · Lucario en het Mysterie van Mew · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon · Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee
Diamond and Pearl: De Opkomst van Darkrai · Giratina en de Krijger van de Lucht · Arceus en het Juweel des Levens · Zoroark, Meester der Illusie
Best Wishes: Black - Victini en Zekrom · White - Victini en Reshiram · Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid
XY: Genesect En De Ontwaakte Legende · Diancie en de Cocoon der Vernietiging · Hoopa en de Strijd Der Tijden! · Volcanion and the Mechanical Magearna
Manga:Pocket Monsters · Pokémon Adventures · Magical Pokémon Journey · The Electric Tale of Pikachu · Battle Frontier · Ginji's Rescue Team · Pokémon Diamond and Pearl Adventure! · Pocket Monsters RéBURST · Pokémon Black and White
Personages:Ash Ketchum · Brock · Misty · Team Rocket (Meowth) · May · Pikachu
Overig:Ruilkaartspel · Evolutie · Soort · Pokébal · Pokédex · Gymleider · Lijst van Nederlandstalige dvd's van Pokémon · De Reis van Johto · Lijst van Pokémon