Victini

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Victini
Pokémon
Nationaal
Arceus - Victini (494) - Snivy
Japanse naam Victini
Evolutie van geen
Evolueert naar geen
Generatie V
Soort Victory Pokémon
Type Vuur / Psychic
Hoogte 0,4 m
Gewicht 4,0 kg
Eigenschap Victory Star
Lijst van Pokémon

Victini is een Pokémon uit Pokémon Black & White. Victini wordt in het spel omschreven als "overwinningsster." Victini komt ook uit een speciaal ei waar er maar één van is in de pokémonwereld. Victini is net zoals Deoxys een pokémon uit de ruimte. Het is een konijn-muisachtig wezen met rode oren.

Biologie[bewerken]

Fysiologie[bewerken]

Victini is een kleine, knaagdierachtige Pokémon. Zijn lange, puntige oren vormen een letter V, mogelijk in referentie naar zijn naam of de generatie waarin hij geïntroduceerd is. Victini's ogen zijn groot in houding tot zijn hoofd, en zijn diep blauw van kleur. Ook zijn rond hoofd is zeer groot in verhouding tot zijn kleine lijf, en roomkleurig, terwijl zijn oren, kuif en handen en voeten oranje zijn. Zijn bolvormige armen en voeten zijn afgerond tot een soort "kraag" voor ze eindigen in kleine, drie-vingerige handen en twee-tenige voeten. Victini's twee vleugelachtige staarten schenken hem de eigenschap tot vliegen.

Verschillen in geslacht[bewerken]

Victini is geslachtsloos.

Speciale eigenschappen[bewerken]

Er wordt gezegd dat Victini overwinningen brengt aan de Trainer die hem bezit. Hij produceert oneindige energie in zichzelf en deelt dat met andere door middel van aanraking. Victini kan zich ook onzichtbaar maken wanneer hij dat wenst.

Victini is de enige Pokémon die de aanvallen Searing Shot ("Vlammenschot") en V-create ("V-generator") kan leren.

Gedrag[bewerken]

Victini heeft een erg zorgzaam karakter; hoewel hij meestal verlegen is, zal hij hevig vechten als zijn vrienden bedreigd worden.

Habitat[bewerken]

Victini leeft op een klein eiland, genaamd Liberty Garden. Hij woont in de kelder van de vuurtoren op het eiland.

Dieet[bewerken]

In Pokémon The Movie: White—Victini and Zekrom, wordt Victini getoond, genietend van macarons.

In de Pokémonspellen[bewerken]

Victini maakt zijn eerste opwachting in de spellen Pokémon Black en Pokémon White voor de Nintendo DS. Victini's hoofdaanval heet V-create. V-create is ook de sterkste vuuraanval. Zijn andere kenmerkende aanval heet Searing Shot, wederom een zeer krachtige vuuraanval met 100% nauwkeurigheid.

Victini kan worden verkregen door een wifi-evenement. Hierbij ontvangt de speler een item dat de Liberty Pass heet. Als je op een boot stapt in Castelia City dan brengen ze je naar Liberty Garden, de plaats waar je Victini kan vangen. Dan staat hij als nummer 000 in je Unovadex en als nummer 494 in je Nationaaldex. Victini is een Pokémon die op één van de laagste levels te vangen is; namelijk op level 15. De Liberty Pass was alleen van 5 maart tot 10 april 2011 bij iedere Toys XL (Nederland) en Game Mania (België) verkrijgbaar.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan vijf standaard Victini kaarten, één ervan met het type Psychic en drie met Fire als element. Twee van de Fire-type kaarten zijn enkel in Japan uitgebracht.

Films[bewerken]

Victini heeft een hoofdrol in de veertiende Pokémon-film, Victini en de Zwarte Held Zekrom & Victini en de Witte Held Reshiram, waarin hij in gevaar is en Reshiram en Zekrom hem gaan redden.

Externe links[bewerken]

Spellen: Handheldserie: Red, Blue, Green en Yellow · Gold, Silver en Crystal · Ruby, Sapphire en Emerald · FireRed en LeafGreen · Diamond, Pearl en Platinum · HeartGold en SoulSilver · Black en White · Black 2 en White 2 · X en Y · Omega Ruby en Alpha Sapphire
Consoleserie: Stadium · Stadium 2 · Colosseum · XD: Gale of Darkness · Battle Revolution
Spin-offs: Hey You, Pikachu! · Pokémon Snap · Pokémon Pinball · My Pokémon Ranch · Pokémon Rumble · Super Pokémon Rumble · Pokémon Conquest · Learn with Pokémon Typing Adventure · Pokémon Rumble U
Anime: Originele serie: Indigo League · Orange Islands · The Johto Journeys · Johto League Champions · Master Quest
Advanced Generation: Advanced · Advanced Challenge · Advanced Battle · Battle Frontier
Diamond & Pearl: Diamond and Pearl · DP: Battle Dimension · DP: Galactic Battles · DP: Sinnoh League Victors
Black & White: Black & White · BW: Rivaliserende Lotsbestemmingen · BW: Avonturen In Unova
Specials: Lijst van speciale afleveringen
Films: Mewtwo tegen Mew · Op Eigen Kracht · In de Greep van Unown · De Terugkeer van Mewtwo · 4Ever: Celebi - Stem van het Woud · Helden: Latias en Latios · Jirachi Droomtovenaar · Doel Deoxys · Lucario en het Mysterie van Mew · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon · Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee · De Opkomst van Darkrai · Giratina en de Krijger van de Lucht · Arceus en het Juweel des Levens · Zoroark, Meester der Illusie · Black - Victini en Zekrom · White - Victini en Reshiram · Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid
Manga: Pokémon Adventures · Pokémon: Mystery Dungeon
Muziek: De Reis van Johto · Lijst van Pokémonmuziek · Shinji Miyazaki
Personages: Ash Ketchum · Misty · Brock · Gary Oak · Tracey · May · Max · Dawn · Paul · Iris · Cilan · Jessie · James · Professor Oak
Pokémon: Bulbasaur · Charmander · Squirtle · Pikachu · Meowth · Jigglypuff · Togepi · Lijst van alle Pokémon
Locaties: Kanto · Orange Islands · Johto · Whirl Islands · Hoenn · Battle Frontier · Sinnoh · Unova · Kalos · Routes
Overig: Ruilkaartspel · Evolutie · Soort · Pokébal · Pokédex · Pokémontrainer · Gymleider · Elite Vier · Lijst van dvd's van Pokémon