Victoria Silvstedt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Victoria Silvstedt

Karen Victoria Silvstedt (Skellefteå, 19 september 1974) is een Zweeds model, actrice en zangeres.

Levensloop[bewerken]

Vanaf haar jeugd is ze gepassioneerd door skiën en wordt lid van het Zweedse skiteam. Haar sportieve loopbaan werd stopgezet door een ernstige schouderblessure ten gevolge van een val.

Ze neemt deel aan de Miss Zweden-verkiezing, waar ze tweede wordt achter Johanna Lind. Het volgende jaar vertegenwoordigde ze haar land in de Miss World-verkiezing en was ze één van de acht finalisten. In 1994 begon ze als model in Parijs, met opdrachten voor diverse bedrijven zoals Chanel, Christian Dior, Givenchy, Valentino en Giorgio Armani.

Silvstedt beweert dat haar favoriete hobby zingen is. In 2001 nam ze een album op genaamd Girl on the Run, waarop de single Hello Hey terug te vinden is.

Ze speelde in Hollywood-films als Boat Trip, The Independent, BASEketball en Out Cold.

Sinds 2006 is ze assistente van Christophe Dechavanne in de nieuwe versie van "La roue de la fortune", de Franse versie van het Rad van Fortuin, op de zender TF1.
Sinds 2008 verschijnt ze in een realityshow rond haar leven genaamd My Perfect Life, die uitgezonden wordt in het Verenigd Koninkrijk, Latijns-Amerika, Australië en de Verenigde Staten.

Silvstedt spreekt Zweeds, Engels, Frans en Italiaans.[bron?]

Externe links[bewerken]