Vingeren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het vingeren van een vrouw

Vingeren is het seksueel bevredigen van een vrouw met de hand of vinger(s).

Dit kan gedaan worden door een partner of door de vrouw zelf. In het laatste geval is er sprake van masturbatie (zelfbevrediging). In de meeste gevallen is hier sprake van het bevredigen door het bespelen van het gebied rondom de vagina, waarbij de clitoris de meeste aandacht krijgt. De meeste vrouwen kunnen klaarkomen door stimulatie van de clitoris, slechts weinig vrouwen kunnen klaarkomen door het inbrengen van iets in de vagina.

Heel soms ook wordt hierbij de anus gepenetreerd, dit noemt men ook wel anaal vingeren. Dit kan eveneens bij mannen gebeuren. Voor zowel mannen als vrouwen kan anaal vingeren prettig zijn vanwege de vele zenuwuiteinden rondom de anus. Bovendien kan bij een man de prostaat gestimuleerd worden.

Vingeren of bevingeren wordt soms ook in een meer algemenere betekenis gebruikt voor het voortdurend met de vingers aftasten van een object, bijvoorbeeld een juweel. Omdat vingeren echter in de meeste gevallen een expliciet seksuele betekenis heeft, wordt de term zelden in deze betekenis gebruikt.

Externe link[bewerken]