Virgil Tracy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Virgil Tracy
Thunderbirds-personage
Geslacht Man
Haarkleur Donkerbruin
Oogkleur Bruin
Geboortedatum 15 augustus 2041
Taken binnen I.R. Piloot van Thunderbird 2. Bestuurder van de meeste reddingsmachines.
Kleur van sjerp Geel
Hobby's Schilderen. Pianospelen.
Stemacteur David Holliday (seizoen 1)
Jeremy Wilkin (seizoen 2 + films)
David Menkin (remake)
Acteur film Dominic Colenso

Virgil Tracy is een personage uit de poppen-televisieserie Thunderbirds, de drie op deze serie gebaseerde films, en de remake Thunderbirds Are Go. Hij is derde zoon van Jeff Tracy, de oprichter van International Rescue.

Virgil is genoemd naar astronaut Virgil Grissom. Hij is de piloot van Thunderbird 2, maar kan blijkbaar ook overweg met Thunderbird 3 (aflevering: Ricochet). Daarnaast bestuurt hij de meeste van de reddingsmachines die Thunderbird 2 vervoert.

Over Virgils exacte geboortedatum bestaan uiteenlopende bronnen aangezien niet even duidelijk is in welk jaar de serie zich nu precies afspeelt. Indien uit wordt gegaan van 2065 (Thunderbirds Are Go) is zijn geboortejaar 2041.[1]

David Holliday verzorgde de stem van Virgil in het eerste seizoen van de televisieserie. Jeremy Wilkin deed Virgils stem in het tweede seizoen van de serie en de eerste twee films. In de live-actionfilm uit 2004 werd Virgil gespeeld door Dominic Colenso.

Biografie[bewerken]

Virgil is de derde zoon van Jeff Tracy. Hoewel hij interesse had in kunst en muziek, koos hij voor een technische opleiding aan de Denver School of Advanced Technology. Deze technische opleiding komt hem nog geregeld van pas bij reddingacties.

Als piloot van Thunderbird 2 is Virgil verantwoordelijk voor het transport van de reddingsapparatuur. Hij is naast Scott het meest betrokken bij een reddingsactie. Daar waar Scott vaak de missies ter plekke coördineert, is het Virgil die het meest de gevarenzone betreedt met de benodigde apparatuur.

Virgils hobby’s in zijn vrije tijd zijn wat rustiger dan die van zijn broers. Hij houdt van schilderen en pianospelen.

Voetnoot[bewerken]

  1. Deze datum is afkomstig uit de karakterprofielen op de Nederlandse Thunderbirds dvd-reeks