Virginie Lagoutte-Clément

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Virginie Lagoutte
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Frankrijk Frankrijk
Geboorteplaats Montélimar
Geboortedatum 2 februari 1979
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 22 nov, 2003
Overwinningen
Europese PGA Tour 3
Laatst bijgewerkt op: 31 mei 2012
Portaal  Portaalicoon   Golf

Virginie Lagoutte-Clément (Montélimar, 2 februari 1979) is een Franse golfprofessional.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Lagoutte werd op 22 november 2003. Ze haalde haar diploma om les te mogen geven maar wilde eerst uitproberen of ze goed genoeg was om met spelen geld te verdienen. Ze speelt sinds 2003 op de Ladies European Tour en heeft inmiddels drie toernooien gewonnen.

In 2005 behaalde zij haar eerste touroverwinning met het KLM Open op de Kennemer Golf & Country Club door de play-off tegen Eleanor Pilgrim uit Wales te winnen.
In 2006 won zij de Finnair Masters.
In 2007 speelde zij goed maar won niets. Ze werd tweede op het KLM Open en de EMAAR-MGF Ladies Masters en eindigde op de elfde plaats van de Order of Merit.

Sébastien Clément was zeven jaar lang haar caddie voordat ze in 2006 met hem trouwde. Op 15 mei 2008 kregen ze een dochter, Victoria, waarna zij 6 maanden verlof nam. In 2010 behaalde zij weer een overwinning en eindigde op de 6de plaats van de Order of Merit.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]