Vlad Crețu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Vlad Cretu)

Vlad Crețu (Boekarest, 14 maart 1982) is een bijzonder populaire Roemeense zanger uit een aantal rockbands.

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Vlad volgde de opleiding op de nationale kunstacademie, uiteindelijk rondde hij zijn opleiding af door de specialisatie te kiezen voor de Hogeschool voor Muziek "George Enescu". Later ging hij alsnog naar de muziekacademie en specialiseerde hij zich, op toegewijde wijze, in het instrument de gitaar.

Supermarket[bewerken | brontekst bewerken]

Na zijn opleidingen uiteindelijk succesvol te hebben afgerond wilde Vlad graag in de praktijk werkzaam zijn. Om de praktijk goed te kunnen proberen richtte hij de band Supermarket op. Met deze band bracht Vlad in een relatief korte periode twee albums en vier singles uit. Het was een doorslaand succes.

Met het ruige liedje Te iubesc (wat: Ik houd van jou betekent) sleepten Vlad en zijn succesvolle band 2 prijzen in de wacht:

Hara[bewerken | brontekst bewerken]

Vlad wilde echter ná Supermarket meer doen. Er waren overigens talrijke onenigheden in de band. De band bestaat echter vandaag de dag nog steeds.

Vlad besloot om meer en nauwer te gaan samenwerken met de rockband Hara. Hij doet op dit moment veel voor deze band. Zo staat hij in de band zijn mannetje met zijn gitaar en zijn stem. Ook componeerst hij voor het orkest als lid van het Code Studio team.

Locomondo[bewerken | brontekst bewerken]

Naast dit alles zal Vlad voor het Eurovisiesongfestival in 2007 deelnemen namens Roemenië. Voor hem is dit een grote uitdaging en goede publiciteit voor zijn verdere carrière.

Locomondo is speciaal voor het Eurovisiesongfestival samengesteld door een aantal Roemeense producenten. In de band zitten ook andere (jonge) zangeres die succesvol bleken, in de afgelopen Roemeense muziekjaren.

Vanwege het feit dat tijdens het Eurovisiesongfestival 2006 een vierde plaats door Roemenië werd behaald hoeft Locomondo met hun liedje zich niet te kwalificeren in de halve-finale, maar kan ze direct doorstoten naar de (reguliere) finale.