Vladimir Belov (schaker)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Vladimir Belov (Russisch: Владимир Белов) (Kirzjatsj (Oblast Vladimir), 6 augustus 1984) is een Russische schaker. Hij is een grootmeester.

  • Van 2 t/m 9 juli 2005 werd in Esbjerg het 20ste Noordzee cup 2005 toernooi gespeeld, dat met 7.5 punt uit negen ronden gewonnen werd door Belov. Er waren 128 deelnemers. Vier schakers eindigden met zeven punten op de tweede plaats. Na een tie-break werd Igor Khenkin tweede en Maarten Solleveld derde. Stefan Đurić bezette de vierde plaats, en de Duitse grootmeester Sergey Kalinitschew ten slotte eindigde op de vijfde plaats.
  • Van 8 t/m 13 augustus 2005 speelde Belov mee in het toernooi om het open jeugdkampioenschap van Nederland dat in Hengelo onder de naam Euro Chess Tournament 2005 verspeeld werd. Hij speelde in de groep Stork Young Masters en eindigde met zes uit negen op de vierde plaats. Het toernooi werd na de tie-break gewonnen door Aleksander Rjazantsev eveneens met zes punten uit negen ronden.

Simbase[bewerken]

In de schaakdatabank Simbase staan 238 partijen die door Belov gespeeld zijn: hij won 86 partijen, hij verloor 61 partijen en er eindigden 91 partijen in een remise. Zijn winstpercentage is 55

Externe links[bewerken]