FC Twente / Heracles Academie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
FC Twente/Heracles Academie

KNVB

FC Twente / Heracles Academie
Naam FC Twente/Heracles Academie
Opgericht 8 april 2002 (pilot)
26 juli 2006 (definitief)
Plaats Hengelo
Complex FC Twente-trainingscentrum
Eigenaar FC Twente (50%)
Heracles Almelo (50%)
Manager Maarten van Wesenbeeck
Technisch directeur Bas van Baar
(Hoofd)sponsor DFDS
Begroting 1,8 miljoen[1]
Thuis
Uit
Geldig voor 2015/2016
Portaal  Portaalicoon   Voetbal
Het eerste logo van de voetbalacademie.
Karim El Ahmadi doorliep de voetbalacademie.

De FC Twente/Heracles Academie (voorheen Voetbalacademie FC Twente en eerder Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo) is de Regionale Jeugdopleiding van de voetbalclubs FC Twente en Heracles Almelo. Vanaf seizoen 2020/21 werken de clubs op een gelijkwaardige basis samen. Daarvoor werden de kosten grotendeels door FC Twente gedragen.

De voetbalacademie is ontstaan uit de jeugdopleidingen die beide clubs tot 2002 hadden. Van 2009 tot 2014 had ook Go Ahead Eagles zijn jeugdopleiding ondergebracht in de academie. De speerpunten van de voetbalacademie zijn een stabiele thuissituatie voor de jeugdspeler, aandacht voor school/studie en op de laatste plaats het voetbal. In de academie wordt volgens de typische Nederlandse speelwijze gedacht, met de nadruk op aanvallend en dominant voetbal. Bij alle teams wordt er gespeeld in een 1-4-3-3 variant. De academie werkt met zo'n veertig scouts.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo[bewerken | brontekst bewerken]

Op 8 april 2002 werd bekend dat de voorzitters Herman Wessels (FC Twente) en Jan Smit (Heracles) overeengekomen waren de jeugdopleiding samen te voegen.[2] Niet alleen de jeugdselecties werden samengevoegd, ook de jeugdscouting, studiebegeleiding en het contact met de amateurverenigingen uit de regio zijn gecombineerd.

Op 30 september 2003 kregen de verenigingen groen licht van de KNVB voor het convenant, waarna de samenwerking van start is gegaan.[3] De 1e teams van de leeftijdscategorieën speelden in eerste instantie in de tenues van FC Twente en de 2e teams in die van Heracles Almelo.

De voetbalacademie ging definitief van start op 26 juli 2006.[4] De A2 werd opgeheven en sindsdien wordt er gespeeld in eigen tenues. In het eerste officiële jaar werd het vlaggenschip van de academie, de A1, algeheel landskampioen.

Op 3 november 2008 werd bekend dat de voetbalacademie een samenwerking aangaat met de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Er wordt samengewerkt op het gebied van scouting en pupillenvoetbal. De insteek is door het efficiënter inzetten van scouts van beide organisaties het scoutingsgebied te vergroten. Tevens moet de samenwerking de kwaliteit van de opleiding vergroten. Een stuurgroep bekeek of de samenwerking kon worden uitgebreid tot de gehele jeugdopleiding. Hiermee lopen de drie verenigingen vooruit op de plannen van de KNVB om in de toekomst te komen tot veertien landelijke RJO's (Regionale Jeugdopleidingen), waarbij de samenwerking tussen de Betaald Voetbal Organisaties een belangrijke rol zal spelen.[5]

Op 27 februari 2009 meldde de Stentor dat Go Ahead Eagles met ingang van seizoen 2009/10 alleen nog de D- en C-junioren behouden.[6] Alle overige jeugdelftallen en het beloftenelftal werden opgeheven als gevolg van de samenwerking met FC Twente en Heracles Almelo. De KNVB diende echter nog wel op 23 maart het plan, dat voor de komende drie jaar geldt, goed te keuren. Trainer Andries Ulderink maakt wel duidelijk dat de Deventenaren een beperkte stem krijgen bij de nieuwe samenwerking: "We hebben goede afspraken met elkaar gemaakt, maar het mag duidelijk zijn dat FC Twente wel alles bepaalt. We betalen een bepaalde som geld aan Twente, maar de opleiding wordt vooral gefinancierd door die club." De D- en C-jeugd van Go Ahead zal in Deventer blijven spelen, die van FC Twente en Heracles blijven hun duels afwerken in Hengelo. De beste talenten van de C-jeugd van Go Ahead zullen doorstromen naar de B-jeugd van de voetbalacademie die in Hengelo speelt. Na de jeugdopleiding hebben FC Twente en Heracles Almelo de eerste keus uit de talenten. Go Ahead heeft daarnaast afspraken met FC Twente gemaakt over het huren van talenten die bij de Enschedeërs onder contract staan. Op het moment van publicatie huurden de Deventernaren al drie spelers van de Tukkers, te weten Wout Droste, Halil Çolak en Jules Reimerink.

Voetbalacademie FC Twente[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf seizoen 2009/10 werd de naam veranderd van Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo in Voetbalacademie FC Twente. De voormalige jeugdelftallen van de Go Ahead Eagles spelen dan vanuit Sportpark Zuiderlaan van sv Twello.[7]

In 2012 werd het besluit genomen om ook met E-elftallen te beginnen. Met ingang van seizoen 2012/13 werden er twee E-elftallen aan de academie toegevoegd. Eén elftal werd ondergebracht bij vv ATC '65 uit Hengelo en de ander bij SV Twello. Voor deze constructie werd gekozen omdat de stichting FC Twente pas spelers in de jeugdopleiding op mag nemen vanaf elf jaar. "Vanuit de verschillende overlegstructuren die er zijn tussen de KNVB en de Regionale Jeugdopleidingen wordt duidelijk dat de KNVB de clubs in het betaalde voetbal de ruimte gaat geven om met E-pupillen in competitieverband uit te gaan komen. Hieraan zullen wel kwaliteitseisen worden gesteld door de KNVB.", zo vertelde Hoof Opleidingen Organisatoriche Zaken John van Miert op de officiële website van de club. Hoofd Opleidingen Voetbaltechnische Zaken Michel Jansen vult aan: "Door landelijke ontwikkelingen en bewegingen die er zijn vanuit de KNVB maar ook vanuit andere BVO’s is dit het juiste moment in te stappen. Dit is een weloverwogen keuze. Vanuit de ervaring die we met deze leeftijdsgroep hebben opgedaan tijdens de regionale voetbaltrainingen samen met de KNVB blijkt dat beïnvloeding op deze leeftijd erg zinvol is."[8]

Na de promotie van Go Ahead Eagles naar de Eredivisie (2012-2013) besluiten de Deventenaren de samenwerking met FC Twente en Heracles Almelo binnen de gezamenlijke Voetbalacademie formeel op te zeggen. De opzegtermijn van 1 jaar wordt hierbij in acht genomen, wat betekende dat de FC Twente VA in het seizoen 2013-2014 voor het laatst met 6 teams in Twello werkzaam was. Met ingang van het seizoen 2014-2015 heeft Go Ahead Eagles weer een eigen jeugdopleiding (A1, B1 en C1), waardoor met ingang van ditzelfde seizoen de Voetbalacademie FC Twente weer alleen gevormd wordt door FC Twente en Heracles Almelo en de vestigingsplaats voor alle teams de locatie in Hengelo is.

FC Twente/Heracles Academie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2020 werd tussen Heracles Almelo en FC Twente een nieuwe tienjarige samenwerking aangegaan, waaraan de beide clubs op gelijkwaardige basis bijdragen. Tot 2020 was het budget 2,2 miljoen, waarvan 2 miljoen door FC Twente werd betaald. Bij de nieuwe samenwerking werd het totale budget verlaagd naar 1,8 miljoen waarbij de kosten gelijkelijk werden verdeeld over de clubs.[1] De beloftenelftallen, die tot 2020 bij de clubs waren ondergebracht, werden opgeheven en gingen op in een nieuw Onder 21-team van de voetbalacademie, onder leiding van trainer Job ten Thije. Als manager werd Dominique Scholten aangesteld en als hoofd Ontwikkeling & Prestatie Iddo Roscher.

Vrouwenvoetbal[bewerken | brontekst bewerken]

Met ingang van het seizoen 2007/08 begon FC Twente gelijktijdig met de start van het vrouwenelftal ook een opleiding voor meisjes. FC Twente was hiermee de eerste betaald voetbal organisatie met een opleiding voor vrouwenvoetbal. In het eerste jaar werden er twee elftallen gevormd. FC Twente onder 17 en onder 15. De meiden trainden doordeweeks bij FC Twente en eenmaal bij hun amateurclub. Wedstrijden werden ook met hun amateurclub gespeeld, daarnaast organiseerde Twente oefenwedstrijden. Vanaf seizoen 2008/09 werd de academie uitgebreid met een elftal voor meisjes onder 13. FC Twente onder 17 ging vanaf dat seizoen verder als FC Twente/Heracles Almelo B3 en kwam in een jongenscompetitie uit. De speelsters van dat elftal waren niet meer bij hun amateurvereniging actief.[9]

In seizoen 2009/10 werden de leeftijdsgrenzen van de drie elftallen veranderd. Onder 13 werd onder 14, onder 15 werd onder 16 en komt als FC Twente C3 uit in competitieverband. Onder 17 werd een beloftenelftal en komt sinds seizoen 2010/11 uit in de vrouwelijke hoofdklasse onder de naam ATC '65. In seizoen 2009/10 werd het elftal kampioen van de Eerste klasse en wist het via play-offs promotie af te dwingen.[10]

Waardering[bewerken | brontekst bewerken]

Op 23 oktober 2003 kreeg de voetbalacademie de volle waardering van vier sterren van de KNVB.[11] Op 13 juli 2009 kreeg de opleiding opnieuw de volle waardering van vier sterren. Op basis van 83 criteria werd de jeugdopleiding een puntentotaal van 5.647 toegedicht.[12]

Tenues[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf seizoen 2006/07 was het tenue van de academie een combinatie van de tenues van FC Twente en Heracles Almelo. Het shirt was zowel rood (FC Twente) als zwart gestreept (Heracles), de broek en de sokken waren rood (FC Twente).

Sinds het seizoen 2010/11 spelen de teams van de locatie Hengelo volledig in het rood van FC Twente, hierbij werd het combinatie logo op de tenues ook gewijzigd in het FC Twente embleem met de toevoeging voetbalacademie. De kleding leverancier is het eigen kledingmerk: Kick's 21, dat ook de eerste selectie van FC Twente kleedde.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Kampioenselftal van de A1 in 2007.
  • Algemeen

Beste jeugdopleiding (1x)

2008
  • A1

Landskampioen (1x)

2007

Super Cup (1x)

2007

Otten Cup (1x)

2008
 
  • B2

Kampioen 2e divisie (1x)

2007
  • C1

Kampioen 2e divisie (1x)

2014
  • D1

Kampioen 1e divisie C (1x)

2013-201

Kampioen 1e divisie C (Najaar) (1x)

2014
  • D2

Kampioen Hoofdklasse (1x)

2008
  • D2 (Twello)

Kampioen Hoofdklasse (1x)

2013

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Erik ten Hag was hoofd jeugdopleidingen van 2003 tot 2008.

Hoofd Jeugdopleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Periode Hoofd opleiding
2003-2008 Erik ten Hag
2008-2011 Michel Jansen
2011-2014 Cees Lok
2014-2015 Dennis Bekking
2015-2018 Michel Jansen
2018-2019 Evert Bleuming
2019-2020 Eric Weghorst
2020-2023 Iddo Roscher
2023-e.v. Bas van Baar

Trainers seizoen 2023/2024[bewerken | brontekst bewerken]

Leeftijdsgroep Naam trainer
Onder 21 Nicky Kuiper & Jouad Boufarra
Onder 18 Jord Roos
Onder 16 Herman Kamminga
Onder 15 Wouter Stronks
Onder 14 Daan Jalving
Onder 13 Sjoerd Overgoor
Onder 12 Thomas Tijhuis & Demian ten Broeke

Ellery Cairo is aangesteld als fysiek trainer en Kevin Swarthoff en Dennis Telgenkamp zijn keeperstrainers.

Doorgestroomde spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Heren[bewerken | brontekst bewerken]

# Nat. Naam Pos. Vorige club[13] Periode Academie Eerste contract bij Debuut betaald voetbal Gedebuteerd bij
1 Vlag van Marokko Karim El Ahmadi M Vlag van Nederland UDI Enschede 2003 - 2004 Vlag van Nederland FC Twente 1 maart 2004 Vlag van Nederland FC Twente
2 Vlag van Nederland Wout Brama M Vlag van Nederland PH Almelo 2003 - 2005 Vlag van Nederland FC Twente 13 augustus 2005 Vlag van Nederland FC Twente
3 Vlag van Nederland Patrick Gerritsen A Vlag van Nederland DSVD 2003 - 2005 Vlag van Nederland FC Twente 2 oktober 2005 Vlag van Nederland FC Twente
4 Vlag van Nederland Marcel Kleizen A Vlag van Nederland Achilles '12 2003 - 2005 Vlag van Nederland FC Twente 2 oktober 2005 Vlag van Nederland FC Twente
5 Vlag van Nederland Derk Boerrigter A Vlag van Nederland Quick '20 2003 - 2005 Vlag van Nederland AFC Ajax 2 februari 2007 Vlag van Nederland HFC Haarlem
6 Vlag van Oostenrijk Marko Arnautović A Vlag van Oostenrijk Floridsdorfer AC 2006 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 14 april 2007 Vlag van Nederland FC Twente
7 Vlag van Nederland Julius Wille M Vlag van Nederland Robur et Velocitas 2003 - 2006 Vlag van Nederland FC Twente 10 augustus 2007 Vlag van Nederland AGOVV Apeldoorn
8 Vlag van Nederland Nino Beukert A Vlag van Nederland SV Bon Boys 2003 - 2005 Vlag van Nederland Heracles Almelo 13 december 2007 Vlag van Nederland Heracles Almelo
9 Vlag van Turkije Halil Çolak A Vlag van Nederland DVV IJsselstreek 2003 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 1 februari 2008 Vlag van Nederland SC Cambuur
10 Vlag van Nederland Maikel Kieftenbeld M Vlag van Nederland VV Lemelerveld 2003 - 2007 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles 8 augustus 2008 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
11 Vlag van Nederland Wout Droste V Vlag van Nederland Quick '20 2003 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 22 augustus 2008 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
12 Vlag van Nederland Qays Shayesteh M Vlag van Nederland HVV Hengelo 2003 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 24 oktober 2008 Vlag van Nederland Heracles Almelo
13 Vlag van Nederland Tjaronn Chery M Vlag van Nederland UDI Enschede 2003 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 16 oktober 2008 Vlag van Nederland FC Twente
14 Vlag van Turkije Serdar Gokkaya A Vlag van Nederland PH Almelo 2003 - 2006 Vlag van Nederland Heracles Almelo 27 december 2008 Vlag van Nederland Heracles Almelo
15 Vlag van Nederland Jules Reimerink A Vlag van Nederland Quick '20 2003 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 18 januari 2009 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
16 Vlag van Nederland Paddy John A Vlag van Nederland VV DES 2003 - 2007 Vlag van Nederland Heracles Almelo 30 januari 2009 Vlag van Nederland Heracles Almelo
17 Vlag van Polen Bartek Pacuszka V Vlag van Polen Agrykola Warschau 2006 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 7 maart 2009 Vlag van Nederland Heracles Almelo
18 Vlag van Kroatië Dario Vujičević M Vlag van Duitsland FC Schalke 04 2007 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 25 april 2009 Vlag van Nederland FC Twente
19 Vlag van Nederland Gaby Jallo V Vlag van Nederland ASVO Overdinkel 2003 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 1 augustus 2009 Vlag van Nederland Heracles Almelo
20 Vlag van Nederland Melvin Koetsier D Vlag van Nederland RKSV NEO 2003 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 7 augustus 2009 Vlag van Nederland RBC Roosendaal
21 Vlag van Nederland Joran Pot M Vlag van Nederland VV Heino 2003 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 7 augustus 2009 Vlag van Nederland RBC Roosendaal
22 Vlag van Nederland Sjoerd Overgoor M Vlag van Nederland VV Reünie 2003 - 2005 Vlag van Nederland De Graafschap 14 augustus 2009 Vlag van Nederland De Graafschap
23 Vlag van Nederland Alexander Bannink M Vlag van Nederland Quick '20 2005 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 23 september 2009 Vlag van Nederland FC Twente
24 Vlag van Nederland Dennis Telgenkamp D Vlag van Nederland SV Omhoog 2003 - 2006 Vlag van Nederland FC Twente 22 november 2009 Vlag van Nederland Heracles Almelo
25 Vlag van Nederland Renze Fij D Vlag van Nederland vv Victoria'28 2005 - 2009 Vlag van Nederland Heracles Almelo 30 november 2009 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
26 Vlag van Nederland Lesley Nahrwold M Vlag van Nederland UDI Enschede 2003 - 2007 Vlag van Nederland FC Twente 15 februari 2010 Vlag van Nederland RBC Roosendaal
27 Vlag van Nederland Deen van Embricqs A Vlag van Nederland A.S.V. D.W.V. 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Volendam 26 maart 2010 Vlag van Nederland FC Volendam
28 Vlag van Duitsland Theo Vogelsang A Vlag van Duitsland SV Veldhausen 07 2003 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 16 augustus 2010 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
29 Vlag van Duitsland Marcel Piesche V Vlag van Duitsland VfL Weisse Elf 2003 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 10 september 2010 Vlag van Nederland FC Emmen
30 Vlag van Nederland Ola John A Vlag van Nederland VV DES 2003 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 22 september 2010 Vlag van Nederland FC Twente
31 Vlag van Nederland Giovanni Vemba-Duarte A Vlag van Nederland SV Schalkhaar 2005 - 2010 Vlag van Polen Arka Gdynia 22 september 2010 Vlag van Polen Arka Gdynia
32 Vlag van Duitsland Thilo Leugers M Vlag van Duitsland SV Heidekraut 2003 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 30 oktober 2010 Vlag van Nederland FC Twente
33 Vlag van Oostenrijk Michael Schimpelsberger V Vlag van Oostenrijk Red Bull Salzburg 2008 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 30 oktober 2010 Vlag van Nederland FC Twente
34 Vlag van Nederland Mitch Stockentree V Vlag van Nederland Enschedese Boys 2003 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 2 november 2010 Vlag van Nederland FC Twente
35 Vlag van Nederland Mike te Wierik V Vlag van Nederland WVV '34 2003 - 2010 Vlag van Nederland Heracles Almelo 4 december 2010 Vlag van Nederland Heracles Almelo
36 Vlag van Nederland Steven Berghuis M Vlag van Nederland Go Ahead Eagles 2009 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 19 januari 2011 Vlag van Nederland FC Twente
37 Vlag van Duitsland Stefan Thesker V Vlag van Duitsland FC Schalke 04 2005 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 21 januari 2011 Vlag van Nederland Fortuna Sittard
38 Vlag van Nederland Anmar Almubaraki A Vlag van Nederland Hulzense Boys 2005 - 2010 Vlag van Nederland Heracles Almelo 6 februari 2011 Vlag van Nederland Heracles Almelo
39 Vlag van Nederland Thomas Bruns M Vlag van Nederland SV Omhoog 2003 - 2010 Vlag van Nederland Heracles Almelo 9 april 2011 Vlag van Nederland Heracles Almelo
40 Vlag van Duitsland Sebastian Sumelka V Vlag van Duitsland SpVgg Vreden 2005 - 2009 Vlag van Nederland FC Oss 5 augustus 2011 Vlag van Nederland FC Oss
41 Vlag van Nederland Tugay Kurt D Vlag van Nederland RKSV De Zweef 2003 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 21 september 2011 Vlag van Nederland Galatasaray
42 Vlag van Nederland Ninos Gouriye A Vlag van Nederland HVV Tubantia 2003 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 21 september 2011 Vlag van Nederland FC Twente
43 Vlag van Duitsland Nils Röseler V Vlag van Duitsland Bad Bentheim 2003 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 14 december 2011 Vlag van Nederland FC Twente
44 Vlag van Nederland Nick Hengelman D Vlag van Nederland De Tubanters 1897 2007 - 2009 Vlag van Nederland Heracles Almelo 2 februari 2012 Vlag van Nederland AGOVV Apeldoorn
23 Vlag van Nederland Joey Belterman A Vlag van Nederland RKZVC 2002 - 2012 Vlag van Nederland Heracles Almelo 18 februari 2012 Vlag van Nederland Heracles Almelo
46 Vlag van Nederland Leon van Dijk V Vlag van Nederland Enschedese Boys 2003 - 2011 Vlag van Nederland Heracles Almelo 25 maart 2012 Vlag van Nederland Heracles Almelo
47 Vlag van Nederland Quincy Promes M Vlag van Nederland HFC Haarlem 2009 - 2011 Vlag van Nederland FC Twente 11 april 2012 Vlag van Nederland FC Twente
48 Vlag van Duitsland Mirco Born A Vlag van Duitsland SV Meppen 2008 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 12 juli 2012 Vlag van Nederland FC Twente
49 Vlag van Duitsland Tim Hölscher M Vlag van Duitsland FC Schalke 04 2009 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 12 juli 2012 Vlag van Nederland FC Twente
50 Vlag van Nederland Coen Gortemaker V Vlag van Nederland cvv Sparta Enschede 2004 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 12 juli 2012 Vlag van Nederland FC Twente
51 Vlag van Nederland Deniz Turuc M Vlag van Nederland Enschedese Boys 2004 - 2011 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles 10 augustus 2012 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
52 Vlag van Nederland Cas Peters A Vlag van Nederland KVV Losser 2004 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 17 augustus 2012 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
53 Vlag van Nederland Jurjan Mannes M Vlag van Nederland Oranje Nassau 2003 - 2011 Vlag van Nederland FC Twente 3 september 2012 Vlag van Nederland Fortuna Sittard
54 Vlag van Slowakije Filip Orsula A Vlag van Verenigd Koninkrijk Manchester City 2010 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 25 september 2012 Vlag van Verenigd Koninkrijk Wigan Athletic
55 Vlag van Nederland Joey Pelupessy M Vlag van Nederland Oranje Nassau 2004 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 26 september 2012 Vlag van Nederland Heracles Almelo
56 Vlag van Polen Filip Bednarek D Vlag van Polen Amica Wronki 2009 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 6 december 2012 Vlag van Nederland FC Twente
57 Vlag van Afghanistan Faysal Shayesteh M Vlag van Nederland HVV Hengelo 2003 - 2010 Vlag van Nederland SC Heerenveen 2 maart 2013 Vlag van Hongarije FK Etar
58 Vlag van Hongarije Máté Szolga A Vlag van Hongarije Haladas 2009 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 3 maart 2013 Vlag van Hongarije Lombard Pápa
59 Vlag van Nederland Timo Plattel D Vlag van Nederland Vitesse/AGOVV 2009 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 5 mei 2013 Vlag van Nederland FC Twente
60 Vlag van Nederland Dario Tanda M Vlag van Nederland Go Ahead Eagles 2009 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 3 augustus 2013 Vlag van Nederland FC Twente
61 Vlag van Nederland Jari Oosterwijk A Vlag van Nederland Go Ahead Eagles 2009 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 5 augustus 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
62 Vlag van Nederland Thijs Bouma V Vlag van Nederland Hardenberg'85 2003 - 2011 Vlag van Nederland FC Twente 5 augustus 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
63 Vlag van Nederland Peet Bijen V Vlag van Nederland BWO 2006 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 5 augustus 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
64 Vlag van Frankrijk Alvin Daniels A Vlag van Nederland De Graafschap 2010 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 10 augustus 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
65 Vlag van Duitsland Lars Bleker V Vlag van Duitsland FC Schalke 04 2009 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 30 augustus 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
66 Vlag van Nederland Derre Kwee V Vlag van Nederland Quick'20 2005 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 9 september 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
67 Vlag van Nederland Wouter Dronkers D Vlag van Nederland PH Almelo 2004 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 9 september 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
68 Vlag van Nederland Mark Engberink V Vlag van Nederland LSV Lonneker 2003 - 2011 Vlag van Nederland FC Twente 9 september 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
69 Vlag van Duitsland Janik Jesgarzewski M Vlag van Duitsland SV DJK Geeste 2004 - 2013 Vlag van Nederland FC Twente 9 september 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
70 Vlag van Denemarken Joachim Andersen V Vlag van Denemarken FC Midtjylland 2013 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 8 november 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
71 Vlag van Nederland Rick Hemmink V Vlag van Nederland VV Voorwaarts 2004 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 30 november 2013 Vlag van Nederland Jong FC Twente
72 Vlag van Nederland Chris David M Vlag van Nederland SC Enschede 2004 - 2011 Vlag van Nederland FC Twente 4 januari 2014 Vlag van Verenigd Koninkrijk Fulham FC
73 Vlag van Duitsland Kris Fillinger M Vlag van Duitsland VfL Weisse Elf 2005 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 14 februari 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
74 Vlag van Nederland Bilal Ould Chikh A Vlag van Nederland Willem II 2012 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 17 maart 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
75 Vlag van Duitsland Merlin Schütte A Vlag van Duitsland SV Mesum 2008 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 18 april 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
76 Vlag van Nederland Jelle van der Heyden M Vlag van Nederland Go Ahead Eagles 2008 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 8 augustus 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
77 Vlag van Nederland Hidde ter Avest V Vlag van Nederland SVZW 2008 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 22 augustus 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
78 Vlag van Duitsland Jonathan Swieter M Vlag van Duitsland Tüs Gildehaus 2008 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 22 augustus 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
79 Vlag van Nederland Brem Soumaoro M Vlag van Nederland Sparta Enschede 2007 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 29 augustus 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
80 Vlag van Duitsland Lukas Schwering V Vlag van Duitsland 1.FC Nordwalde 2008 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 24 oktober 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
81 Vlag van Nederland Alessio da Cruz A Vlag van Nederland Almere City FC 2011 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 28 november 2014 Vlag van Nederland Jong FC Twente
82 Vlag van Nederland Mattheus de Wit V Vlag van Nederland FC Twente 2011 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 2 februari 2015 Vlag van Nederland Jong FC Twente
83 Vlag van Nederland Jeroen van der Lely V Vlag van Nederland RKSV De Zweef 2008 - 2015 Vlag van Nederland FC Twente 23 februari 2015 Vlag van Nederland Jong FC Twente
84 Vlag van Nederland Joel Drommel D Vlag van Nederland FC Twente 2014 - 2015 Vlag van Nederland FC Twente 27 februari 2015 Vlag van Nederland Jong FC Twente
85 Vlag van Nederland Justin Hoogma V Vlag van Nederland FC Twente 2008 - 2015 Vlag van Nederland Heracles Almelo 6 maart 2016 Vlag van Nederland Heracles Almelo
86 Vlag van Nederland Godfried Roemeratoe M Vlag van Nederland JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland) 2011 - 2014 Vlag van Nederland FC Twente 21 december 2018 Vlag van Nederland Jong FC Twente
87 Vlag van Nederland Stijn Bultman V Vlag van Nederland Rohda Raalte 2013-2023 Vlag van Nederland Heracles Almelo 18 augustus 2023 Vlag van Nederland Heracles Almelo

Vrouwen[bewerken | brontekst bewerken]

# Nat. Naam Pos. Vorige club Periode Academie Eerste contract bij Debuut hoogste divisie Gedebuteerd bij
1 Vlag van Nederland Maayke Heuver M Vlag van Nederland DOS '37 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 21 augustus 2008 Vlag van Nederland FC Twente
2 Vlag van Nederland Marloes Hulshof M Vlag van Nederland De Tukkers 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 21 augustus 2008 Vlag van Nederland FC Twente
3 Vlag van Nederland Larissa Wigger M Vlag van Nederland RKVV STEVO 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 21 augustus 2008 Vlag van Nederland FC Twente
4 Vlag van Nederland Siri Worm V Vlag van Nederland DZC'68 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 21 augustus 2008 Vlag van Nederland FC Twente
5 Vlag van Nederland Tiffany Loeven D Vlag van Nederland VV VIOD 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 12 september 2008 Vlag van Nederland FC Twente
6 Vlag van Nederland Carmen Bleuming A Vlag van Nederland RKSV VOGIDO 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 9 oktober 2008 Vlag van Nederland FC Twente
7 Vlag van Nederland Ellen Jansen A Vlag van Nederland SC Markelo 2007 - 2008 Vlag van Nederland FC Twente 1 december 2008 Vlag van Nederland FC Twente
8 Vlag van Nederland Maud Roetgering V Vlag van Nederland SV Enter 2007 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 29 januari 2009 Vlag van Nederland FC Twente
9 Vlag van Nederland Manon Bosch D Vlag van Nederland RKHVV 2008 - 2009 n.v.t. 5 februari 2009 Vlag van Nederland FC Twente
10 Vlag van Nederland Ines Roessink M Vlag van Nederland VV Heino 2007 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 25 maart 2009 Vlag van Nederland FC Twente
11 Vlag van Nederland Kirsten Bakker V Vlag van Nederland SV 't Harde 2007 - 2009 Vlag van Nederland FC Twente 28 maart 2009 Vlag van Nederland FC Twente
12 Vlag van Nederland Joyce Mijnheer A Vlag van Nederland SCD '83 2008 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 28 maart 2009 Vlag van Nederland FC Twente
13 Vlag van Nederland Jirre den Biesen M Vlag van Nederland VV Zeewolde 2009 - 2010 Vlag van Nederland FC Zwolle 2 september 2010 Vlag van Nederland FC Zwolle
14 Vlag van Nederland Ellen Marissink M Vlag van Nederland OZC 2007 - 2008 n.v.t. 2 september 2010 Vlag van Nederland FC Zwolle
15 Vlag van Nederland Marthe Munsterman M Vlag van Nederland vv ATC '65 2007 - 2010 Vlag van Nederland FC Twente 27 januari 2011 Vlag van Nederland FC Twente
16 Vlag van Nederland Linda de Graaff A Vlag van Nederland ASC '62 2008 - 2010 Vlag van Nederland FC Zwolle 3 februari 2011 Vlag van Nederland FC Zwolle
17 Vlag van Nederland Valerie Seinen M Vlag van Nederland SV Gramsbergen 2009 - 2010 Vlag van Nederland FC Zwolle 5 mei 2011 Vlag van Nederland FC Zwolle
18 Vlag van Nederland Tessa Klein Braskamp M Vlag van Nederland EGVV 2007 - 2011 Vlag van Nederland FC Twente 2 september 2011 Vlag van Nederland FC Twente
19 Vlag van Nederland Marèse Nijman V Vlag van Nederland VVOG 2007 - 2011 Vlag van Nederland FC Zwolle 2 september 2011 Vlag van Nederland FC Zwolle
20 Vlag van Nederland Nathalja Nijman V Vlag van Nederland VVOG 2007 - 2011 Vlag van Nederland FC Zwolle 7 oktober 2011 Vlag van Nederland FC Zwolle
21 Vlag van Nederland Tashira Renfurm V Vlag van Nederland ESA Rijkerswoerd 2008 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 24 januari 2012 Vlag van Nederland FC Twente
22 Vlag van Nederland Anne Bosveld V Vlag van Nederland SML 2011 - 2012 Vlag van Nederland FC Twente 20 april 2012 Vlag van Nederland FC Twente

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]