Voilà (Barbara Pravi)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voilà
Nummer van:
Barbara Pravi
Uitgebracht 6 november 2020
Genre Chanson
Label Capitol Music France
Schrijver(s) Barbara Pravi
Producent(en) Barbara Pravi, Elodie Filleul, Jérémie Arcache
Positie(s) in de hitlijsten
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Voilà is een nummer van de Franse zangeres Barbara Pravi. Het werd op 6 november 2020 vrijgegeven voor digitale download en streamingplatforms en is mede-gecomponeerd door Barbara Pravi, Igit en Lili Poe. Het nummer werd geschreven voor het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam. Het lied past binnen de traditie van het Franse chanson, waarbij vergelijkingen met Edith Piaf worden getrokken.[1]

Het lied gaat over een jonge zangeres die haar ziel blootlegt en gehoord wil worden. De videoclip speelt zich af in het verleden in een oud stationsgebouw.

Eurovisiesongfestival[bewerken | brontekst bewerken]

Barbara Pravi vertegenwoordigde Frankrijk op het Eurovisiesongfestival 2021, nadat zij met het nummer Voilà werd gekozen via Eurovisie Frankrijk, c'est vous qui décidez!. Pravi won de jury en televote en verzamelde genoeg punten om de wedstrijd te winnen.

Aangezien Frankrijk lid is van de "Big Five", stond zij automatisch in de grote finale, die op 22 mei 2021 werd gehouden in Rotterdam Ahoy in het Nederlandse Rotterdam. Daar haalde Pravi de tweede plaats.