Vorkaansluiting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een vorkaansluiting is een vertakking van een (in een richting) dubbelsporige spoorlijn in twee enkele spoorlijnen, zo dat bij de splitsing geen conflicten voorkomen. In mindere mate komen vorkaansluitingen ook bij autosnelwegen voor.

Principe[bewerken]

Principe van een vorkaansluiting. Links een gewone splitsing, waarbij een conflict ontstaat bij het kruisen. Rechts de vorkaansluiting.
Mogelijke richtingen: Links: "parallel", Rechts: "kruisend".

Er is een mogelijke conflictsituatie als er twee sporen zijn waarover treinen in dezelfde richting rijden, en deze sporen splitsen zich in twee enkele spoorlijnen, en men wil dat de treinen van beide sporen in het tweesporige gedeelte, beide aftakkende enkele sporen kunnen bereiken. Immers, op het moment dat een trein op het linker spoor de rechter tak neemt en de trein op het rechter spoor de linker tak, zullen zij elkaar moeten kruisen, of op elkaar moeten wachten. Op drukbereden baanvakken is wachten vaak niet mogelijk zonder de dienstregeling te verstoren. De eerste verbetering is dat er een fly-over wordt toegepast. Als deze zo wordt aangelegd, dat de dubbele spoorlijn zich in drie sporen splitst, waarvan het middelste zich (door middel van een fly-over) over de buitenste sporen tilt en de ene tak vormt, en de buitenste samenkomen om de andere tak te vormen, dan is er sprake van een vorkaansluiting.

Gebeurt dit zo, dat een viersporige spoorlijn (door middel van een zessporig verloopstuk) splitst in twee dubbelsporige spoorlijnen, dan spreekt men van een dubbele vorkaansluiting.

Vorkaansluiting bij autosnelwegen[bewerken]

De reden dat bij een autosnelweg over het algemeen geen vorkaansluitingen voorkomen is omdat auto's van baan kunnen wisselen op een afstand van enkele meters achter hun voorganger. Bij treinen moet echter eerst een wissel omlopen en een sein op groen staan, waardoor de opvolgingstijd op minimaal een minuut komt -- in Nederland meestal zelfs ongeveer 3 minuten.

Een uitzondering hierop is de vertakking ten zuiden van het Prins Clausplein te Den Haag, waar de E19 en de E30 samenkomen en direct vertakken in een tak die rechtdoor gaat (onder het Clausplein door) en een tak vanwaaruit men links- of rechtsaf de A12 op kan. Dit is gedaan om te voorkomen dat er een zeer kort en zeven rijstroken breed weefvak ontstaat.

Toepassingen[bewerken]

Nederland[bewerken]

Het complex bij Gaasperdammerweg Aansluiting.