Vorkstation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Amsterdam Muiderpoort, met op de voorgrond de sporen richting Weesp, uiterst rechts de sporen richting Utrecht.

Een vorkstation (ook wel wigstation genoemd) is een station dat gelegen is langs twee spoorlijnen, die iets buiten het station bij elkaar komen. Er liggen perrons langs beide spoorlijnen, en die liggen op dat punt niet evenwijdig. Het stationsgebouw staat vaak tussen de beide spoorlijnen, in de oksel waar de lijnen samenkomen.

Vorkstations in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Nederland heeft of had de volgende vorkstations:

Schin op Geul[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat de NS in 1992 de internationale lijn van Maastricht naar Aken staakte, raakte de "Miljoenenlijn" in onbruik. In 1995 werd daarop de aansluitende wissel bij Schin op Geul verwijderd. De ZLSM, die 1995 een museumdienst startte, had de wens om de exploitatie van Kerkrade Centrum naar Schin op Geul te verlengen naar Valkenburg. Deze wens werd op 21 januari 2007 in vervulling gebracht en ProRail herstelde de aansluiting. Door deze herstelling is station Schin op Geul weer een vorkstation. Sindsdien rijdt de ZLSM ook door naar Valkenburg. Dit doorrijden is in 2017 gestopt wegens een gebrek aan machinisten die op de hoofdbaan naar Valkenburg mogen rijden.

Landgraaf[bewerken | brontekst bewerken]

Station Landgraaf is qua indeling geen typisch vorkstation. Ten westen van het station komen de spoorlijn Sittard - Herzogenrath en de spoorlijn Schaesberg - Simpelveld (Miljoenenlijn) bij elkaar. Ten oosten van Landgraaf kruisen de spoorlijnen elkaar, de Miljoenenlijn gaat hier middels een brug over de spoorlijn naar Herzogenrath. Station Landgraaf ligt hierdoor niet in een duidelijke oksel omdat de lijnen bijna parallel liggen, maar wel tussen de twee spoorlijnen die geen eilandperron delen in verband met het hoogteverschil.

Barneveld Noord[bewerken | brontekst bewerken]

Als de plannen doorgaan om bij station Barneveld Noord een perron langs de lijn naar Apeldoorn te bouwen, dan ontstaat daar een vorkstation.

Halte Vork[bewerken | brontekst bewerken]

De voormalige halte nabij de splitsing aan het oostelijke uiteinde van de Betuwelijn werd simpelweg Vork genoemd, deze halte lag echter aan de andere zijde (ten westen) van de vork en was dus geen vorkstation.

Vorkstations in België[bewerken | brontekst bewerken]

Voorbeelden in België:

Vorkstation in Duitsland[bewerken | brontekst bewerken]

Voorbeeld in Duitsland: