Vossener

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vossener
Wijk van Vlag Venlo Venlo
Map VenloNL Vossener.PNG
Kerngegevens
Gemeente Vlag Venlo Venlo
Stadsdeel Blerick
Oppervlakte 60 ha  
Inwoners 4.030
Overig
Postcode(s) 5924

De Vossener is een woonwijk uit de jaren '70 in het stadsdeel Blerick in de gemeente Venlo.

De wijk telt 4030 inwoners (2006 CBS). De wijk wordt omsloten door de Burgemeester Gommansstraat in het noorden, de Shakespearlaan in het oosten, in het westen door de N273 en in zuiden door de A73.

De wijk is met het openbaar vervoer te bereiken middels buslijn 2: NS-Vossener-NS (ringlijn) van Veolia Transport. Voor 2007 werd deze lijn geëxploiteerd door Hermes.


De straten in de wijk zijn onderverdeeld in 3 groepen, met respectievelijk namen van Duitse, Engelse en Franse schrijvers en dichters, met uitzondering van de Vossenerlaan. Dit biedt enige houvast bij het zoeken naar de juiste straat, wat in de praktijk niet zo eenvoudig is. Veel huizen liggen namelijk omgekeerd t.o.v. de straat, dwars erop of in een uithoek. Vragen helpt.
West-zijde, links en rechts van de Goethelaan; Duits: Brecht, Goethe, Grimm, Lessing, Schiller;
Noord-Oost-zijde, boven de Dickenslaan; Engels: Byron, Dickens, Kipling, Orwell, Scott;
Zuid-Oost-zijde, onder de Dickenslaan; Frans: Corneille, Diderot, Dumas, La Fontaine, Malherbe, Mauriac, Molière, Racine, Victor Hugo, Voltaire, Zola.


De wijk kent 2 scholen: een katholieke, 't Ritjen, en een openbare, de Vossener. Verder een katholieke kerk, de Maximiliaan Kolbe-kerk, een klein winkelcentrum, een wijkgebouw, en een padvinders-onderkomen.

De wijk staat bekend om z'n vele groen, bomen en veldjes.