Vrijetijdwetenschappen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Vrijetijdwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg is een universitaire opleiding. Kenmerkend voor de studie is een integrale, interdisciplinaire en internationale benadering. Integraal wil zeggen dat de studie zich niet specifiek richt op het toerisme, de sport, de cultuur of de media, maar deze sectoren benadert en met elkaar in verband brengt vanuit het perspectief van de vrijetijd. Daarbij gaat het niet alleen om de aanbodkant van vrijetijdsbestedingsmogelijkheden (de kant van bedrijven, organisaties en instellingen). Ook de consument van vrijetijd krijgt veel aandacht. De opleiding is interdisciplinair omdat de studie is opgebouwd rondom drie basisdisciplines, namelijk de sociologie, de psychologie en de economie.

Internationale oriëntatie[bewerken]

Vrijetijdwetenschappen in Tilburg is sterk internationaal georiënteerd, dat wil zeggen dat studenten vanaf het begin kennismaken met het grensoverschrijdende karakter van de vrijetijd en op de hoogte raken van buitenlandse ontwikkelingen. Ook worden studenten gestimuleerd om een deel van hun studie in het buitenland te volbrengen.

De docenten zijn uit diverse landen afkomstig en onderhouden contacten met universiteiten en andere instanties in het buitenland. De docenten werken samen met universiteiten in Spanje, Engeland, Australië, Indonesië en de Verenigde Staten, en bestuderen het onderwerp van de vrijetijd in een internationale context. Met de buitenlandse universiteiten zijn er ook uitwisselingsprogramma's. Een aantal colleges wordt in het Engels gegeven.

Studievereniging[bewerken]

Prioritijd is de studievereniging van Vrijetijdwetenschappen. De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van kennis- en informatie-uitwisseling tussen studenten, wetenschappelijk personeel en bedrijven of organisaties die actief zijn binnen het vrijetijdsveld.

Externe link[bewerken]