Vunzige Deuntjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vunzige Deuntjes is een Nederlandse evenementenorganisatie, bekend van de Vunzige Deuntjes-clubavonden en het gelijknamige jaarlijks terugkerende festival. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 2011 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste[bron?] organisaties binnen het Hiphop- en R&B-segment in de Benelux, met meer dan tien festivals in (co)productie, ruim honderd clubavonden en 150.000+ bezoekers per jaar, verspreid over Nederland en Vlaanderen.[1] De slogan van Vunzige Deuntjes,‘Join The Family’, is gebaseerd op het toegankelijke en inclusieve karakter van de evenementen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste editie van Vunzige Deuntjes vond plaats op 20 januari 2011 in Bitterzoet in Amsterdam. Oprichter Stacey Dijkstra was op zoek naar een plek om zijn verschillende vriendengroepen samen te kunnen brengen. Na een aantal succesvolle edities werd al gauw de overstap gemaakt naar Paradiso, waarna ook andere Nederlandse steden een eigen editie van Vunzige Deuntjes kregen. Ook buiten Nederland ontstond er vraag naar de evenementen van Vunzige Deuntjes, wat resulteerde in edities in Duitsland en België.

Festival[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste editie van Vunzige Deuntjes Festival werd gehouden op 31 augustus 2013, bij DOK Amsterdam.

Op 27 juli 2014 vond de tweede editie van Vunzige Deuntjes Festival plaats, ditmaal in het Diemerbos. Dit was de eerste keer dat werd gekozen voor een aantal internationale namen op de line-up, met onder andere Artful Dodger en Washerman. De tweede editie trok 3500 bezoekers.

In 2015 vond Vunzige Deuntjes Festival plaats in het Diemerbos. Deze editie trok rond de 4500 bezoekers. Naast de eigen Vunzige Deuntjes stage waren onder andere Desperados, Fiesta Macumba en Hippe Types B aanwezig met een eigen stage, met acts als Broederliefde, Jarreau Vandal, DJ Abstract en Jody Bernal.

Het jaar daarop vond de eerste meerdaagse editie van Vunzige Deuntjes Festival plaats op 30 en 31 juli, eveneens in het Diemerbos.

In 2017 werd ook gekozen voor een tweedaags festival in het Diemerbos, met een totaal van 14.000 bezoekers. Live optredens werden verzorgd door onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, Ronnie Flex, Mula B en Freddy Moreira.

In 2018 werd weer teruggegrepen naar een eendaags festival, ditmaal op het N1-terrein in Amsterdam-West. Onder meer Broederliefde, Idaly, Bokoesam en Ronnie Flex & Deuxperience Band maakten hier hun opwachting.

Overname door ID&T[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2019 werd bekend dat het Nederlandse media-en entertainmentbedrijf ID&T een meerderheidsbelang zou nemen in Vunzige Deuntjes.[1][2]

Hostings[bewerken | brontekst bewerken]

Vunzige Deuntjes heeft op diverse evenementen een eigen podium.

Jaar Festivals
2015 Amsterdam Open Air
Amsterdams Verbond
Bungalup
Valrave Festival
2016 Amsterdam Open Air
Amsterdams Verbond
Garden of Dance
Bungalup
2017 Mysteryland
Amsterdam Open Air
Amsterdams Verbond
Matrixx at the Park
Nazomeren Festival
Garden of Dance
We are Electric
Paaspop
2018 Mysteryland
Amsterdams Verbond
Matrixx at the Park
Nazomeren Festival
Studay (BE)
Sziget
Tiktak Beach Festival
2019 Mysteryland
Fire is Gold (BE)
StuDay (BE)
Triangle Festival
Amsterdams Verbond
SLAM! Koningsdag Festival
Matrixx at the Park