Waasland Shopping Center

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Waasland Shopping Center
Locatie Sint-Niklaas, België
Openingsdatum 2004 (Koopcentrum: 1972)
Winkels
Oppervlakte 45.000 m²
Aantal winkels 140
Officiële website

Waasland Shopping Center is een winkelcomplex in de Belgische stad Sint-Niklaas. Het complex ligt aan de zuidrand van het stadscentrum en heeft een oppervlakte van 45.000 m²[1].

Geschiedenis[bewerken]

In 1972 werd in de regio Waasland het Koopcentrum Waasland geopend met 40 winkels. Sinds 2004 zijn er na een nieuwbouw 140 winkels terug te vinden in het winkelcentrum dat toen haar huidige naam Waasland Shopping Center kreeg. Het werd toen het grootste gelijkvloerse shoppingcenter in België. Het succes van Waasland Shopping betekende de teloorgang van de Stationsstraat in het stadscentrum, die daarvoor de belangrijkste winkelbestemming van de streek was.

Bereikbaarheid[bewerken]

Het complex ligt nabij het kruispunt van de gewestwegen N70 en N16, die het bereikbaar maakt vanaf de snelweg A14/E17. Ook is er een busstation aanwezig met drie perrons.

Aquarium[bewerken]

In het winkelcentrum is een aquarium aanwezig waarin regelmatig andere vissen zwemmen. In 2012 waren er 7 steursoorten met op de achtergrond de skyline van Temse te zien. Daarna werd het aquarium vernieuwd en zijn 1.500 visjes te zien voor een foto van een mozaïekwerk van de architect Antoni Gaudí.

Externe links[bewerken]