Wacker Chemie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Wacker Chemie AG
Wacker Chemie
Motto of slagzin CREATING TOMORROW'S SOLUTIONS
Oprichting München, Duitsland in 1914
Sleutelfiguren Dr. Alexander Wacker (1914, oprichter), Rudolf Staudigl (hoofdbestuurder), Peter-Alexander Wacker (voorzitter raad van bestuur)
Hoofdkantoor München
Werknemers 17.205 (2016)
Producten Silicone, Polymere, Biosolutions, Polysilicone en Siltronic (Semiconductor technologie)
Sector Chemie
Omzet € 5,404 miljard (2016)
Website www.wacker.com
Portaal  Portaalicoon   Economie
Hoofdkantoor van Wacker Amerika

Wacker Chemie (WCH) is een wereldwijd opererend chemieconcern met het hoofdkantoor in München. Het is in 1914 opgericht door Alexander Wacker en anno 2016 zijn er wereldwijd 25 productievestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkoopt zijn producten in meer dan 100 landen. Wacker heeft ca. 17.000 werknemers en de omzet bedroeg in 2016 5,4 miljard Euro.

Bedrijfsonderdelen[bewerken]

Wacker Chemie kan in vijf hoofddivisies worden ingedeeld:

  • Silicone Chemistry
  • Polymer Chemistry
  • Biosolutions
  • Polysilicon Production
  • Siltronic (halfgeleider technologie)

Deze vijf hoofddivisies zijn allemaal gebaseerd op de 2 hoofdgrondstoffen silicium en etheen. Siltronic voorziet de halfgeleidermarkt van silicium wafers, waarbij Polysilicon hoogzuiver polysilicium produceert dat als voorproduct voor de halfgeleider- en de solarmarkt wordt gebruikt. Verder worden siliconen in verschillende industrieën gebruikt, zoals in auto’s, verf, textiel, papier en in de bouw.

Uitgaande van etheen produceert de sector Polymere de tussenproducten VAM (Vinylacetaat Monomeer) en VAE (Vinylacetaat Etheen Copolymeer) en bedient vooral de bouwmarkt van dispersiepoeders. Wacker Biosolutions zet etheen om in keten en maakt daarmee verschillende eindproducten voor verschillende markten.

Geschiedenis[bewerken]

Wacker Chemie is voortgekomen uit het consortium Elektrochemische Industrie GmbH dat in 1903 werd opgericht. Tussen 1903 en 1914 was dr. Alexander Wacker werkzaam als algemeen directeur en heeft van hier uit in 1914 de Wacker-Chemie GmbH opgericht.