Wassenaarse Golfclub Rozenstein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wassenaarse GC Rozenstein)
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Wassenaarse Golfclub Rozenstein
Voorjaar 2008
Plaats Wassenaar
Oprichting 1984
Architect Gerard Jol
Status A
Informatie
Holes 18
Par 71
Heren (geel) 5820 meter
CR 71,4
SR 127
Dames (rood) 4898 meter
CR 71,5
SR 126
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Wassenaarse Golfclub Rozenstein is een Nederlandse golfclub. Haar baan ligt aan de Noordrand van Wassenaar en heeft 18 holes.

De golfbaan werd in 1984 aangelegd en werd geopend door Schelto Patijn, toen commissaris van de koningin in Zuid-Holland.

De aanleg gebeurde in twee fases. Bij de opening in 1984 waren de 9 holes van de Zuidbaan aangelegd, deze ligt meer tegen Wassenaar aan. De bomen zijn inmiddels volwassen en er is veel water in de baan.

Het duurde tot 1993 voordat de Noordbaan werd aangelegd. Deze holes kijken meer uit over de duinen en de bollenvelden.

De professionals zijn Eduard Schwarz en Huite Hak.

Rozenstein[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste boerderij met de naam Rozenstein dateert uit ongeveer 1600. Sindsdien hebben veel verschillende families er gewoond, w.o. van 1694 - 1734 Bon de Jonge van Ellemeet, een voorouder van een van de huidige leden.
Bij de boerderij werden rozen gekweekt voor hun rozenolie. Uit 500 kilo rozen werd slechts 1 kilo rozenolie verworven. De oude rozenoven is nog te bezichtigen. In het begin van de 20ste eeuw is de rozencultuur vervangen door landbouw, en na de Tweede Wereldoorlog door bloembollenteelt.

De huidige boerderij heeft een vernieuwde voorgevel, maar een van de stallen dateert uit 1898. De boerderij is eigendom van de bewoner.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]