Waze

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Waze
Waze
Navigatievenster van Waze
Navigatievenster van Waze
Ontwikkelaar Waze Mobile Ltd.
Recentste versie 4.27.1 (Android)
4.38.1 (iOS)
 
(26 juli 2017 (Android)
16 mei 2018 (iOS)
)
Status Actief
Besturingssysteem iOS, Android, Windows Phone, Symbian en Blackberry OS
Categorie Navigatie
Licentie Propriëtair
Website https://www.waze.com
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Waze is een gratis "turn-by-turn"-gps-navigatieapplicatie, ontwikkeld door de Israëlische start-up Waze Ltd. voor mobiele telefoons die werken op iOS, Android, Windows Mobile,Windows Phone, Symbian en Blackberry OS.

Kenmerken[bewerken]

Waze verschilt met traditionele gps-navigatiesoftware op het punt dat het door een gemeenschap van gebruikers wordt bijgewerkt, doordat de applicatie leert van reistijden van de aangesloten gebruikers. Zo kan Waze actuele verkeersinformatie geven, en die gebruiken bij het plannen van een route en zo tijd en brandstofkosten besparen.

Gebruikers kunnen verder realtimemeldingen doen van ongevallen, files, politiecontroles, werkzaamheden etc. Ook hebben gebruikers de mogelijkheid om andere gebruikers tekstberichten te sturen.

Waze is gratis beschikbaar om waar ook ter wereld te gebruiken. In de meeste landen is een volledige kaart beschikbaar. Omdat Waze afhankelijk is van zijn gebruikers is dat niet overal zo. In landen met minder gebruikers kan het zijn dat de kaart nog niet volledig up-to-date is, maar in Noord- en Zuid Amerika, West Europa en Israël zal je nauwelijks meer fouten in de kaart tegenkomen.

De kaarten van Waze worden beheerd door vrijwilligers. Bijna elke regio heeft een lokale community die de kaart en gebruikers in die regio beheert. Samen met een zeer frequente kaart-update, vaak dagelijks, zorgt dat er voor dat Waze over een zeer betrouwbare en up-to-date kaart beschikt.[1].

In juni 2013 is Waze door Google overgenomen. [2] Zo maakt Google nu gebruik van de verkeersinformatie en de wegenkaarten van Waze en is ook de navigatiestem in beide apps hetzelfde.

Referenties[bewerken]

Externe links[bewerken]