Webwereld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Webwereld
Type Nieuws over hardware, software en internet
Taal Nederlands
Eigenaar IDG Nederland
Opgericht 1995
Status Actief
Link Webwereld.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

Webwereld is een Nederlandstalige website met nieuws en informatie over hardware, software en internet. De website is opgericht in 1995 en is een uitgave van IDG Nederland.

Webwereld brengt voornamelijk nieuwsberichten over ontwikkelingen in ICT binnen en buiten Nederland. Registratie is vereist om te kunnen reageren. Daarnaast heeft de site een redactieblog, columns, video's en peilingen.

In oktober 2011 publiceerde de site een maand lang elke dag een privacylek onder de naam Lektober.[1] Deze actie zorgde voor extra aandacht voor de beveiliging van privacygevoelige informatie, maar leverde kritiek op van beveiligingsexperts omdat de actie impliciet zou oproepen tot het hacken van websites.[2] Enkele personen die zich 'Kwik, Kwek en Kwak' zouden noemen, hackten eind oktober de persoonlijke server van Brenno de Winter, een freelance journalist die aan het Lektober-project meewerkte. Ze vonden dat partijen met grote informatielekken ten onrechte aan de schandpaal werden genageld.[3]

Op 19 februari 2020 meldde de uitgever van de site dat ze met de website stoppen. Daarvoor was de site al enige tijd niet meer actueel.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Voetnoten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Lektober: elke dag een ander privacylek". Volkskrant.nl (3 oktober 2011).
  2. "Lektober: zegen of sensatie?", BN de Stem, 8 november 2011. (pagina niet meer beschikbaar)
  3. Cyberaanval op Lektober-onderzoeker. Webwereld (30 oktober 2011) Gearchiveerd op 13 maart 2012. Geraadpleegd op 21 februari 2012.