Weerdinge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weerdinge
Buurtschap van Emmen
Kaart Weerdinge.png
Kerngegevens
Gemeente Emmen
Plaats Emmen
Coördinaten 52°49'5"NB, 6°55'1"OL
Oppervlakte 127 ha.  
Inwoners (2017) 595[1]
Overig
Postcode(s) 7814
Website http://www.weerdinge.info/

Weerdinge (Drents: Wering) is een buurtschap behorende bij de plaats Emmen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het heeft ongeveer 590 inwoners en is van oorsprong een zelfstandig dorp. Tegenwoordig is het officieel geen afzonderlijke kern meer: formeel is het een wijk van de plaats Emmen.

Geografie[bewerken]

Weerdinge is een esdorp ten noorden van de stad Emmen. Het bestaat uit een doorgaande weg, de Dorpsstraat, met enkele zijstraten. Er staan nog een groot aantal Saksische boerderijen. Daarnaast is de beltmolen De Hondsrug uit 1910 beeldbepalend voor het dorp. De omgeving van Weerdinge kenmerkt zich door essen en bossen (Valtherbos, Emmerdennen), die deels ook de scheiding vormen met de stad Emmen.

Voorzieningen[bewerken]

Het dorp heeft een openbare basisschool, enkele sportvelden, voetbalclub Weerdinge en een dorpshuis. Daarnaast beschikt het dorp over enkele winkels (onder andere een garagebedrijf, snackbar en kaaswinkel). Voor andere voorzieningen is het dorp aangewezen op de stad Emmen. Tot in de jaren 1940 was er een station aan de spoorlijn Zwolle - Stadskanaal. Tegenwoordig rijdt de trein tot station Emmen.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]