Wereldkampioenschappen tafeltennis 2011

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het wereldkampioenschappen tafeltennis 2011 vond plaats in Ahoy Rotterdam van 8 tot en met 15 mei. De organisatie was in handen van de Stichting Tafeltennisevenementen Nederland (STN) in samenwerking met de International Table Tennis Federation (ITTF) en de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) die daarmee haar jubileumseizoen afsloot. De NTTB bestond 75 jaar. Het toernooi ontving 35.000 bezoekers.

Kwalificatie[bewerken | brontekst bewerken]

Vooraf werden diverse kwalificatietoernooien gespeeld. Linda Creemers plaatste zich in februari voor het hoofdtoernooi, Wai-Lung Chung won het kwalificatietoernooi in Oudkarspel, Yana Timina in Tilburg.[1]

Wereldkampioenschap[bewerken | brontekst bewerken]

De spelers die in de top eindigden, kwalificeerden zich rechtstreeks voor deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Er waren ruim 750 deelnemers uit 120 landen. Er werd gespeeld in vijf speelklassen, alle winnaars hadden de Chinese nationaliteit:

Nederlandse deelnemers[bewerken | brontekst bewerken]

De Nederlandse Li Jie en Li Jiao plaatsten zich bij de laatste 32. Li Jie versloeg de Japanse Hiroko Fujii en kwam bij de laatste 16, Li Jiao verloor van de Spaanse Shen Yanfei.