Wet T-shirt contest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Beluister

(info)
Wet T-shirt

Een wet T-shirt contest is een vorm van schoonheidswedstrijd. De deelnemende dames dragen meestal een wit T-shirt zonder beha en worden besproeid met koud water waardoor het T-shirt doorschijnend en de tepels hard worden. Regelmatig eindigen deelneemsters zonder T-shirt, omdat ze het uittrekken.

Wet T-shirt contests kunnen worden beschouwd als een vorm van striptease of erotische dans. Het optreden heeft ten doel voor seksuele opwinding te zorgen bij het publiek. Als tegenhanger bestaan er wet boxer-short contests waar mannen aan kunnen deelnemen.

Het tonen van de vrouwelijke vormen onder een nat T-shirt werd een rage na de filmklassieker The Deep, waarin de actrice Jacqueline Bisset duikt in een strak wit T-shirt (zonder beha) en een zwart bikinibroekje. (Deze combinatie van 'zwart/wit' zie je dan ook veel terug bij dit soort glamourfoto's.)

Inmiddels kent de standaard wet T-shirt contest verschillende verschijningsvormen. Zo zijn er in Amerika ook wasstraten waar de auto gewassen wordt door meisjes in bikini en het natte T-shirt.