When a Stranger Calls (2006)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
When a Stranger Calls
Regie Simon West
Producent John Davis
Wyck Godfrey
Ken Lemberger
Scenario Jake Wade Wall (scenario)
Steve Feke (origineel 1979)
Fred Walton (origineel 1979)
Muziek James Dooley
Montage Jeff Betancourt
Cinematografie Peter Menzies Jr.
Distributie Screen Gems
Première 2006
Genre Thriller/horror
Speelduur 87 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $15.000.000,-
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 1
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

When a Stranger Calls is een Amerikaanse horrorfilm uit 2006 onder regie van Simon West. De productie is een remake van de gelijknamige film uit 1979.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De 16-jarige Jill is gestraft omdat ze over haar minuten van haar belkrediet zat: ze mag een week niet uitgaan en telefoneren wordt haar ontzegd. Wanneer ze aankomt bij het grote huis van de rijke familie waar ze gaat babysitten, liggen de kinderen al in bed. De oudste zoon van de familie studeert al en verblijft in het gastenverblijf. Als ze later op de avond elk kwartier een hijger aan de vaste lijn krijgt, denkt ze eerst dat het een grap is van iemand van haar school. Haar ex-vriendje geeft aan de telefoon toe dat iemand haar éénmaal voor de grap gebeld heeft en Jill begint zich zorgen te maken.

Een vriendin komt langs, maar Jill stuurt haar meteen terug wandelen, omdat ze enkel uit is op drank. Ondertussen blijkt de huishoudster Rosa nergens meer te bespeuren, alhoewel haar handtas en haar auto er nog staan. De telefoon gaat weer af en de stem zegt: "Ben je bij de kinderen gaan kijken?"

Bang gaat Jill bij de kinderen kijken. Alles lijkt in orde te zijn en ze gaat terug naar beneden. De telefoon gaat alweer af en de stem vraagt: "Is alles goed met de kinderen?" Beseffend dat de persoon die haar belt haar kan zien, belt ze de politie die haar belooft een patrouillewagen te sturen, maar deze zal er pas over twintig minuten zijn. De politie zegt dat ze de hijger een minuut aan de lijn moet houden zodat ze hem kunnen traceren. Wanneer ze Maria gaat zoeken, vindt ze het lijk van Maria in de bergruimte.

Jill wacht angstig in de salon op de politie. Wanneer ditmaal de telefoon gaat, blijkt het de politie te zijn met de melding dat ze meteen uit het huis moet gaan omdat ze vanuit het huis door de hijger wordt gebeld. Ze zoekt de kinderen maar kan hen eerst niet vinden. Dan vindt ze de kinderen in een kist in een kist in hun kamer en neemt ze mee naar buiten in de binnentuin, terwijl de man hen op de hielen zit. De kinderen verstoppen zich in de struiken en Jill in de vijver. De man vindt haar en Jill vlucht terug naar binnen, waar een gevecht ontstaat tussen haar en de man. Jill drukt op een knop van de afstandsbediening van de open haard en het hoofd van de man vliegt in brand, net wanneer de politie arriveert. De man wordt ingerekend en hij blijkt een seriemoordenaar te zijn die het op jonge vrouwen heeft gemunt, die hij eerst een tijd stalkt en daarna vermoordt. Uiteindelijk belandt Jill in het ziekenhuis en daar ziet ze de seriemoordenaar in de spiegel. Schreeuwend wordt ze wakker waarbij de arts en haar vader wanhopig proberen haar te kalmeren. Langzaam gaat het beeld op zwart.

Rolverdeling[bewerken]

Externe links[bewerken]