When a dog loves a cat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
When a dog loves a cat
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 当狗爱上猫
Traditioneel 當狗愛上貓
Pinyin dāng gǒu ài shàng māo
Jyutping (Standaardkantonees) dong1 gau2 ngoi3 soeng5 maau1
Zhuyin ㄉㄤˉ ㄍㄡˇ ㄞˋ ㄕㄤˋ ㄇㄠˉ
Standaardkantonees Toong Kauw Ngooi Seung Maauw
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Tong Kau Ngoi Sheung Mau
Yale (Standaardkantonees) dōng gáu ngoi séuhng māau
Letterlijke vertaling wanneer de hond verliefd wordt op de poes
When a dog loves a cat
Genre soap
Speelduur 45 minuten
Hoofdrollen Gallen Lo
Myolie Wu
David Lui
Margie Tsang
Raymond Wong
Bernice Liu
Land van oorsprong Vlag van Hongkong Hongkong
Taal Standaardkantonees
Productie
Producent TVB
Uitzendingen
Start 21 juli 2008
Einde 15 augustus 2008
Afleveringen 20
Seizoenen 1
Zender TVB Jade, TVB High Definition Jade
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

When a dog loves a cat of 當狗愛上貓 is een TVB-serie die van 21 juli 2008 tot 15 augustus 2008 uitgezonden werd op TVB Jade en TVB High Definition Jade. Het beginlied van de serie is gezongen door Myolie Wu.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Chow Chi-Yu (Myolie Wu) heeft een zwerfhond gevonden, die hij voor zijn vader verbergt, omdat zijn vader hondenvanger is en straathonden haat. Chi-Yu heeft een nieuwe baan gevonden bij een reclamebureau. Als vader de straathond Siu-Pa ontdekt, zegt Chiu-Yu dat de hond van de buurman is (later ontdekt Chi-Yu dat zijn buurman zijn baas op het reclamebureau is).

Zijn baas Miu Chun (Gallen Lo) is vaak eenzaam en chagrijnig. Hij is zijn beide ouders kwijt geraakt en heeft helemaal geen zin om zijn vader Miu Dai-Moo (Benz Hui) opnieuw te zien. Maar op een dag komt hij hem weer tegen, maar hij wil geen vader-zoonrelatie hebben en probeert elk contact te vermijden. Omdat Miu Chun weinig vrienden en familie heeft, vestigt hij zijn aandacht vooral op zijn poes Can Can (spreek uit als Ken Ken).

Op een dag heeft het reclamebureau een hond nodig voor een nieuwe reclamecampagne. De directeur van het bedrijf vindt de hond Siu-Pa geschikt. Hij geeft Miu Chun de opdracht om de hond te verzorgen en onderdak te geven.

Miu Chun haat honden, omdat zijn vriendin door een hond is overleden. De honden die zijn vriendin verzorgde waren Siu-Pa en Tai-Pa. Na het ongeluk heeft Miu Chun de honden weggejaagd en werden ze straathonden. Tai-Pa was een paar jaar daarvoor als door Chi-Yu opgevangen in het hondenfokbedrijf van zijn vader. Maar omdat Tai-Pa een virus bij zich had en alle andere honden had besmet, haat Chi-Yu's vader sindsdien straathonden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]