Where Did Our Love Go

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Where did our love go
Single van:
The Supremes
Van het album:
Where did our love go
B-kant(en) He means the world to me
Uitgebracht 17 juni 1964 (VS)
Soort drager LP (7")
Opname 8 april 1964 in Hitsville USA (studio A).
Genre Soul
Duur 02:33
Label Motown
Schrijver(s) Holland-Dozier-Holland
Producent(en) Brian Holland & Lamont Dozier
Positie(s) in de hitlijsten
The Supremes
Run run run
(1964)
  Where did our love go
(1964)
  Baby love
(1964)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Where did our love go is een hitsingle van de bekendste meidengroep van Motown: The Supremes. Het was de eerste single voor de groep die de top 10 haalde en de eerste die het zelfs tot nummer 1 bracht. Where did our love go was het begin van een reeks van vijf nummer 1-hits na elkaar, bestaande uit, naast het nummer in kwestie, Baby love, Come see about me, Stop! In the name of love en Back in my arms again. De reeks werd gestopt door de #11 hit Nothing but heartaches. Er bestaan ook nog, naast die van The Supremes, andere versies van het nummer, zoals die van Donnie Elbert en een liveversie van The J. Geils Band. Ook wordt in de live-versie van The Four Tops van hun nummer 1-hit I can't help myself op een gegeven moment de originele tekst vervangen door dat van Where did our love go.

Het nummer werd geschreven door Holland-Dozier-Holland. Eigenlijk was het bestemd voor een andere Motowngroep, The Marvelettes. Zij vonden het nummer echter niet volwassen genoeg en daarom moest HDH een nieuwe groep bij het nummer zoeken. Die vonden ze in The Supremes. Toen The Marvelettes erachter kwamen dat het nummer naar hun niet al te beste 'vriendin' Diana Ross, met de andere twee Supremes konden ze wel goed opschieten, ging, waren ze boos dat ze het nummer afgeslagen hadden. Het bleek ook een grote fout te zijn, want zoals al vermeld haalde het de #1 positie. Doordat het nummer eigenlijk voor de destijds leadzangeres van The Marvelettes, Gladys Horton, was geschreven, was het lager dan voorgaande nummers waarop Diana Ross lead zong. Zelf was ze er niet tevreden mee en daarom haalde ze Motowndirecteur Berry Gordy erbij. Die vond echter dat het nummer wel potentie had en zo werd er niks meer aan veranderd.

De ritmesectie gebruikt in het nummer is een speciale. Centraal in de sectie staan de voetstappen, geproduceerd door de Italiaanse-Amerikaan Mike Valvano. Het bleek succes te hebben en werd ook gebruikt op de eerste twee toekomstige nummer 1-hits, Baby love en Come see about me.

Tijdens de release van de single toerden The Supremes mee met de show van Dick Clark, Caravan Of Stars. Aan het begin van de tour traden The Supremes als eerst op; aan het einde waren ze de afsluitact. Dit kwam door het succes van Where did our love go, dat op de poplijst klom tijdens de tour.

Er bestaat ook een Duitse versie van het nummer, eveneens gezongen door The Supremes. Dit was om de markten van de Duitssprekende landen, als Oostenrijk en Zwitserland, in Europa te bereiken.

Bezetting[bewerken]

Hitnotering[bewerken]

Where did our love go
Hitlijst Datum van
binnenkomst
Week: 1 2 3 4 5 6 7 Laatste
notering
Tijd voor Teenagers Top 10 10-10-1964 Positie: 9 6 6 6 8 4 6 21-11-1964
Nederlandse Top 40 02-01-1965 Positie: 23 16 21 40 23-01-1965

Radio 2 Top 2000[bewerken]

Nummer(s) met noteringen
in de Radio 2 Top 2000
'99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13
Where did our love go 1831 - - - - - - - - - - - - - -