Whitelaw Reid I

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
07-01-2016

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Februari-artikel

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Whitelaw Reid

Whitelaw Reid (Cedarville, 27 oktober 1837 - Londen, 15 december 1912) was een Amerikaans krantenuitgever, diplomaat en politicus.

Reid werd journalist bij de New York Tribune en was goed bevriend met de uitgever Horace Greeley. Later werd Reid zelf uitgever van deze krant. Beiden behoorden oorspronkelijk tot de republikeinse partij, maar gingen aan het begin van de jaren 1870 over naar de Liberal Republican Party. Na de nederlaag van Horace Greeley bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 1872 viel deze partij uiteen en keerde Reid terug naar de republikeinen. Van 1889-1892 was hij Amerikaans ambassadeur in Frankrijk. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen 1892 was hij kandidaat vicepresident voor Benjamin Harrison. Deze verkiezingen werden echter door de republikeinen verloren. Reid ging opnieuw in diplomatieke dienst en was van 1905 tot zijn dood in 1912 ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk.

Typische voorpagina van de New-York Tribune uit 1864