Wijnand van Klaveren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wijnand van Klaveren
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Wijnand Just Diederik van Klaveren
Geboren Apeldoorn, 20 oktober 1975
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep musicus, componist en arrangeur
Instrument(en) piano en orgel
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Wijnand Just Diederik van Klaveren (Apeldoorn, 20 oktober 1975) is een Nederlands pianist, organist, componist en arrangeur.

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Wijnand van Klaveren groeide op in Apeldoorn. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons, welke opleiding hij met een onderscheiding voor originaliteit afsloot. Ook studeerde hij orgel bij Pieter van Dijk.

Prijzen en onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

In 1999 won Wijnand het Bilderberg Improvisatie Concours rond zijn jeugdidool Louis van Dijk. In 2000 won hij een prijs op het Nationaal Orgel Improvisatie Concours. Met saxofonist Ties Mellema won hij de 2e prijs op het Wolfgang Jacobi Wettbewerb für Kammermusik der Moderne (2002) en de Vriendenkrans van het Concertgebouw (2004).

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Hij componeerde en schreef bewerkingen voor Arno Bornkamp, Ivo Janssen en het Utrecht String Quartet, het Amstel Saxofoonkwartet en het Aurelia Saxofoon Kwartet, Louis van Dijk en Jasperina de Jong, Camerata Amsterdam, Amsterdam Sinfonietta, de Holland Wind Players, The New Trombone Collective, Karin Bloemen, Thomas Oliemans, Christianne Stotijn en Thomas Hampson. Zijn composities en bewerkingen zijn op cd vastgelegd door o.a. Arno Bornkamp en Ties Mellema en zijn Trois Pièces de Fantaisie sur un thème de Berlioz voor altsaxofoon en piano zijn uitgegeven bij uitgeverij Henry Lemoine te Parijs.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]