Naar inhoud springen

Wikipedia:Aanmelding bureaucraten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Op de Nederlandstalige Wikipedia hebben 3 moderatoren de bevoegdheden van bureaucraten. Elke moderator op de Nederlandstalige Wikipedia die voldoet aan het voor moderatoren geldende activiteitsvereiste en ten minste één jaar als moderator actief is, kan zich door de andere moderatoren tot bureaucraat laten verkiezen. Wie daarvoor belangstelling heeft, kan dat op deze pagina kenbaar maken. Zij die niet stemgerechtigd zijn, kunnen voor hun vragen en commentaar gebruikmaken van de overlegpagina.

Regels:
De stemming zal ten minste twee weken duren. Stemgerechtigd zijn alle moderatoren die op het moment van aanvang van de stemming voldoen aan het voor hen geldende activiteitsvereiste. De kandidaat wordt tot bureaucraat benoemd indien ten minste 75% van de stemmende moderatoren daaraan goedkeuring verleent. Neutrale stemmen worden niet meegeteld. Zie verder Wikipedia:Bureaucraat/Regeling bureaucraatstatus.


Oude aanmeldingen staan in het archief. Uitslagen van stemmingen kunnen na één week worden gearchiveerd, mits de eventuele aanstelling heeft plaatsgevonden.

Na verkiezing dient de naam van de nieuwe bureaucraat te worden toegevoegd aan Wikipedia:Bureaucraat. Gelieve een email te sturen naar bureaucrats-nl-wikipedia-at-lists.wikipedia.org om uw inschrijving op de maillijst af te handelen.